Kazanç büyük!

G.Saray, puansız, yaralı ve cezalı bitirdiği derbiden sonra evinde çıktığı maçta, bu sezon bir türlü kendine gelemeyen Sivas'ı ilk yarıdaki iyi oyunuyla geçti..
Derbi yenilgisiyle takıma küskün olan seyircinin rabet etmediği karşılaşmaya mecburi rotasyonla çıkan Rijkaard, defans kurgusunda değişiklik yapmazken orta üçlüde Mustafa Sarp'ın yanına Barış ve Mehmet Topal'a şans vermiş, ileri üçlüde Arda, Kewel ve Nonda'yı oynatmıştı..
Son günlerde galip geldiği maçlarda bile kalesinde kolay gören sarı kırmızılılar,  uzun bir aradan sonra sahadan gol yemeden ayrılırken, maçın ilk yarısında iyi sinyaller verdi. Ancak G.Saray ne yazık ki ikinci yarıda atılan iki golü yeterli görerek yine frene bastı..
G.Saray'da dün yapılan mecburi rotasyonda en faydalı olay, Mehmet Topal'ın oynamasıydı. Zira bu bölgede Ayhan-Mustafa Sarp ikilisinin daha önceki maçlarda yapamadığı oyun kurma ve geriden isabetli pas çıkartma görevini Mehmet Topal özellikle ilk yarıda çok güzel başardı. Yani dün G.Saray'da geçen hafta yaşanan cezalar bu anlamda faydalı bile olmuştu. Bir de defansın ortasındaki Servet ve Gökhan ikilisinin kazandıktan sonra uzun kullandıkları toplarda isabet olabilseydi, G.Saray daha kolay bir galibiyet alabilirdi..Dün gece ilk golü atan Nonda, Arda, Barış ve Mehmet Topal takımın iyileriydi. Kewel çok etkili değil, ancak attığı gol ile kalitesini bir kez daha gösterdi..
G.Saray, ağır hasarlı çıktığı derbiden sonra tamamını iyi oynamadığı maçı kazanarak zirve yarışındaki iddiasını sürdürdü.Sarı kırmızılıların karşılaşmayı gol yemeden bitirmesi gecenin en büyük kazancıydı..

Yazarın Diğer Yazıları