Kim derdi ki...

Tayyip Bey, yetişebildiğim son Kızılcahamam konuşmasında  “Kim derdi ki” varyantları yaptı. Çocuklar bunun Nilüfer’in şarkısı olduğunu söyledi, şarkının devamı şöyle;
“Kim derdi ki seninle bir gün ayrılacağız,
Geçip giden yılların ardından bakacağız
Kim derdi ki bir tanem gün gelip bıkacağız
Ben ve yenik yüreğim yalnız mı kalacağız.”
Başbakan diyor ki CHP ile MHP aynı şeyleri söylüyor, aynı şekilde hareket ediyor. Bunları mealen ben yazıyorum, konuşmanın tamamı, devamı aklımda kalmadı.

 


***

 


Şimdi Başbakan’a şarkısız seslenelim; kim derdi ki İslamcı AKP, Papa heykeli altında AB parlamentosu için imza koyacak? Kim derdi ki İslamcı AKP, Yahudi nişanı alacak? Kim derdi ki İslamcı AKP, İsrail’i korumak için yurdun her tarafına Amerikan üsleri konduracak? En sonuncusu da Malatya’daki radar üssü olacak.
Kim derdi ki AKP, can ciğer olduğumuz Suriye’ye savaş açacak? Kim derdi ki AKP, önce NATO’yu azarlayacak, sonra Libya’yı yerle bir eden savaş uçaklarının İzmir’den kalkmasına müsaade edecek? Kim derdi ki AKP’nin o çok güvendiği Suriyeli özgür ordu denilen çapulcular, bir gün Akçakale’de Türk polisini şehit edecekler, bayrağımızı, gümrük binasını yakacaklar?
Kim derdi ki bu çapulcu sürüsü her yeri ve her şeyi, soyacak, camilerdeki halıları çalacaklar? Kim derdi ki Kamer Genç’in 4 hanımlı konuşmasına kızan AKP, mülteci çadırlarındaki kızların satılmasına ses çıkarmayacak?

 


***

 


Gelelim şarkı sözlerindeki harika isabete;
“Kim derdi ki seninle bir gün ayrılacağız,
Geçip giden yılların ardından bakacağız.”
Biliyorsunuz bugünlerde CHP’yi bıraktı MHP’ye yükleniyor. Bu şarkıyı ona göre
okuyun.
“Ben ve yenik yüreğim yalnız mı kalacağız.” 
Eh yani bu kadar olur!
Esad demişti. Şimdi ne oldii?
Özgür Suriye ordusunun özgürlüğü her halde yakıp yıkmak, çalıp çırpmak üzerine kurulmuş. Esad  “Bu ateş bir gün Türkiye’yi de yakar” demişti. İşte polisimiz gitti. Tayyip Bey, 1 Mayıs’ta yaralanan polisin hesabını sormakla çok doğru yapıyor. Peki neden Akçakale’deki şehidimizden hiç bahsetmiyorlar? Bir de şu var; Ağrı’da 2 askerimizi şehit eden mayınlar yeni döşenmiş. Hani PKK ateş kesmişti? Terörist, teröristtir. Onlarla bu kadar içli dışlı olmak iktidara yaramıyor...

Yazarın Diğer Yazıları