Kitlenme ve Akıl Tutulması

Sancılı beyinler, düşünen beyinler, bilgi ile donanmış çalışan beyinler farkındalar olan bitenin… Eskiden de vardı ya, özellikle şu tek kutuplu yeni dünya düzenine geçtik geçeli, kitlelerin beyinlerine el konuldu medya operasyonları ile. Ama önce o medya, dünya egemenleri ve finans kapitali tarafından teslim alınmış olan bizim sözde yerli sermaye tarafından satın alınıp ele geçirildi.

Şöyle düşüneceksin diyor, öyle düşünüyorlar; şöyle giyineceksin, şöyle eğleneceksin, şöyle evleneceksin deyince de aynen öyle yapıyorlar… Dahası da var, onları da sayalım, bakınız şu Orhan Pamuk'un bir kitabı, daha çıkmadan bu medyalar nasıl seferber olup parlatıyorlar, ballandıra ballandıra anlatıyorlar. Olan ve yapılmak istenen şu: "Ben neyi istersem onu okuyacaksın". Okuyorlar zaten, okumasalar da alıyorlar desinler için. "Benim dediğim partiye oy vereceksin" hikayesi ise bilindik, eski hikâye… Şimdilerde işler çok değişti, hani eskiden "Majestenin iktidarı, majestenin muhalefeti" denirdi ya, şimdi bu değişti "Egemenin iktidarı, egemenin muhalefeti".

Uzatabiliriz bunları ama gerek yok…

Olup biten bir algı operasyonudur, bir beyin yıkama, bir şartlandırmadır.

Bu oyunu bilmek, bu algı operasyonunu algılamak; karşı tutum, duruş ve önlemleri almak gerek… Gerek de öncelikle bilgi ve bilgilendirme gerek…

Daha önce bu köşede "İslam'da Beyin" adlı yapıtını tanıttığım Sedat Şenermen işte bu boşluğu doldurmak, bu gereksinmeye yanıt vermek üzere yeni bir kitap daha yazdı. Nergis Yayınları tarafından yayımlanan bu kitabın tam adı: "Tarihsel Uygulamalarla Akıl Tutulması-Kitlenme", bu yapıt tam 592 sayfa.

Bu kitaptan tadımlık bilgiler vereceğim ve mutlaka okuyunuz diyeceğim. Evet buyurunuz az bulunur, bilinir, özel bilgilere:

-Algı yönetimi nedir? Şudur kısaca: "Eğer istediğim şeyi istemeni sağlayabilirsem o zaman istediğim şeyi yapman için seni zorlamama gerek yok"… Yani tam da yukarıda anlattıklarım.

-Dil ve algı, algı ve zaman, simgesel algı, algı sürecinde yer alan kavramlar, algı yönetiminin tarihçesi, algı organımız nedir?

-Beyin nedir? Beynimizin bazı özellikleri… Parapsikoloji ve beyin yıkama.

-Zihin kontrolü nedir? Beyin zihnin organıdır. Zihin ne yapar? Zihin ve iletişim… Zihin kontrolü ya da beyin yıkama… Zihin kontrolünde kullanılan yöntemler… Zihin kontrolü konusunda gizli örgütlenme.

-Bilinçaltı nedir, bilinçaltı işgali nedir? Kişilik ve bilinç, bilinçdışı… Subliminal, bilinçaltı işgal…

-Dünya egemenleri açısından akıl tutulması… Hedef kitleleri kimler, ne için akıl tutulmasına tabi tutmaktalar?

-Dünyanın bütün büyük devletleri gizli kurullarca yönetilir. Dünyadaki derin yapılanmalar. Derin dünya devleti…

-Emperyalizm ve akıl tutulması.

-Hangi gizli örgütler insanların beyinlerini niye ve nasıl kontrol altına almak istiyorlar?

-ABD Türkiye'de beyin kontrolü yaptı mı?

-Türkiye'de doğu felsefesi esintili beyin kontrolü operasyonları.

-Sert güç, yumuşak güç, dönüştürücü güç, akıllı güç ne demektir? ABD, SSCB'yi yumuşak güç kurgusuyla silahsız bir şekilde devirdi.

-İnternet=demokrasi nasıl oldu? Bir odadan facebook ile yürütülen 500 bin kişi Mısır'da nasıl devrim yaptı?

-Komplo teorileri…

-Çözüm yolu aklı kullanmak ve Atatürkçülük… Atatürkçü düşünce sistemi nedir?

Yazarın Diğer Yazıları