Kolayı zor yaptılar!

Ali Sami Yen’de sevinçten çıldırmaya alışmış G.Saraylılar, bu statta yaşadıkları iki beraberlikten sonra, bir de Ankara yenilgisi yaşayınca gerçekten neye uğradıklarını anlamamışlardı.
Bereket milli maçlar hızır gibi yetişti de şok günlerin üzüntüsü bir nebze olsun hafifledi. İşte bu zor günlerin ertesinde Trabzon karşılaşması Cim Bom için çok daha önemli hale gelmişti.
Lig maratonun uzun olduğunu ve yaşadıkları kayıpları her takımın yaşayabileceğini söyleyen Rijkaard da, sakatlıkların da iyileşmesiyle bu maçta ideal kadrosunu sahaya sürmüştü.
Bu sezon bir ileri bir geri giderek istikrarı yakalayamayan Trabzon, İstanbul’dan mutlak puanla dönmek istiyordu. Ancak dün gece galibiyeti daha çok isteyen takım Galatasaray’dı. Maçın daha ilk 5 dakikası içinde buldukları gol pozisyonları bunu ortaya koymuştu. Sarı-kırmızılılar orta alanda son pasları daha dikkatli ve isabetli yapabilselerdi fark ilk yarıda açılırdı.
G.Saray’ı anlamak zor... Yapılan basit hatalarla yedikleri iki golün tarifi yok. Beraberlikten sonra kaptanın golü maçı tekrar sarı-kırmızılar lehine çevirdi. Son haftaların suskun adamı Baros, attığı golle kötü dakikalara bitirdi. G.Saray dün gece lider F.Bahçe’nin puan kaybetmesinin getirdiği moralle çıktığı karşılaşmayı kazandı. Ancak rahat oynadığı dakikalarda kalesinde gördüğü iki gol ile taraftarlarına mide sancıları çektirdi. Sarı-kırmızılılar, kendisi için çok önemli olan maçı kazandı. Fenerbahçe maçı öncesinde rakibe verdiği pozisyonlar nedeniyle de endişe yarattı.

Yazarın Diğer Yazıları