Korona yasağını delen Norveç Başbakanı'na polis ceza kesti. Ya kongre yapsaydı

Korona yasağını delen Norveç Başbakanı'na polis ceza kesti. Ya kongre yapsaydı
Norveç polisi, Başbakan Erna Solberg'e doğum günü kutlama partisinde korona virüs kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle para cezası kesti. 

Norveç Başbakanı Erna Solberg''e doğum günü partisinde korona virüs önlemlerine uymadığı için para cezası kesildi. Norveç polisi yaptığı açıklamada, cezasının sebebini sosyal mesafe kurallarına uymamak olarak belirtti.

Norveç Başbakanı Erna Solberg, doğum gününü kutlamak için bir parti düzenledi. Başbakana korona virüs tedbirlerini ihlal ettiği gerekçesiyle para cezası verildi.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan polis müdürü Ole Saeverud bugün düzenlediği basın toplantısında Şubat ayında 60’ıncı yaş gününü bir dağdaki restoranda 13 aile bireyi ile kutlayan Solberg’e 20.000 Norveç kronu (yaklaşık 16.000 TL) para cezası kesildiğini açıkladı. O dönemde 10’dan fazla insanın bir araya gelmesinin yasak olduğunu hatırlatan Saeverud, “Benzer durumlarda ceza kesmiyoruz fakat başbakan hükümetin kurallarına uymak zorunda. Yasalar hepimiz için aynı ve hepimiz kanun karşısında eşit değiliz. Dolayısıyla kamuoyunun güvenini sağlamak için ceza kestik” ifadelerini kullandı.

Saeverud, bu tür durumlarda genellikle para cezası vermediklerini fakat Başbakanın hükümetin kısıtlamalar getirme çalışmalarının ön saflarında yer aldığı gerekçesiyle bu cezanın kesildiğini vurguladı. Saeverud verilen cezayı, "Kanun herkes için aynı olsa da herkes kanun önünde eşit değildir” diyerek savundu.

Öte yandan restoranın da yasaları ihlal ettiğini açıklayan polis, para cezası kesilmediğini ifade etti.

Başbakan Solberg olayın ortaya çıkmasının ardından özür dilemişti.