Kralın adı yok!

Gazetemden her akşam evime dönerken, Küçükçekmece Stadı’nın adı beni heyacanlandırırdı.. Türkiye’nin gelmiş geçmiş en büyük golcüsünün ismini büyük levhada ’Metin Oktay Stadı’ diye görünce, hayale dalar bir saatlik yolu güzel hatıralarla hoşca bitirirdim..
Önceleri kralın radyodan attığı golleri anımsar, spikerin “Top Metin’de, etrafına şöyle bir baktı, vurdu ve gooooll” seslerini tekrar duyar, yaşım küçük olduğu için canlı olarak seyredemediğim büyük golcünün daha sonra çekilen ve  hayatını anlatan filmde attığı muhteşem gollerini gözlerimin önüne getirirdim..
Daha sonra mesleğim icabı birkaç kez maçlarda beraber olduğum Metin abiyi hatırlar, onun deplasman dönüşlerinde hediye diye aldıklarını, uçakta herkesle paylaştığını hatırlar, gözlerim dolardı..Hele ağların yırtıldığı golü, sanki ayakla vururcasına attığı kafa gollerini gözlerimin önüne getirince, sıkıcı yolculuğum güzelleşir, evime neşe içinde giderdim..
Ama seneler sonra bu güzel saatlerim bitti..Birgün yıllarca Türkiye’nin gurur duyduğu bir futbolcunun adıyla anılan stadın ismi; Hasan Doğan stadı oldu..Durup dururken, hiç de yeri yokken..Siyaset için, partiye güzel görünmek adına, çok kısa bir süre Federasyon başkanlığı yapmış, hatta bu mevkide henüz önemli bir çalışmaya imza bile atmamış, bir insanın isminin verilmesi bana garip gelmişti..Evet Hasan Doğan da iyi, namuslu ve belki de büyük işler yapacak biriydi. Ancak kaderi buna izin vermedi. Tanrı böyle istemişti. Adı tabii ki yeni yapılacak birçok tesise verilmeliydi..Sevenleri onu hatırlamalıydı.. Niye yıllarca bir adı olan bu stat seçilmişti? Ne gereği vardı? Bu gol kralı için bir ayıp değil miydi?
İşte bu düşüncelerle ben tekrar tatsız yolculuğuma geri dönerken, gazetelerde çıkan haberler üzerine bir gün Hasan Doğan adı da kaldırıldı. Yerine de eski adı takılmadı..Şimdi stadın adı yok.. ’Metin Oktay Stadı’yazan levhada şimdi ’Ne mutlu Türküm diyene ’diye yazıyor..Büyük Atatürk’ün her zaman beni gururlandıran bu vecizesi şimdi beni heyecanlandırmıyor..Şimdi her akşam Küçükçekmece köprüsüne gelince gözlerim Metin Oktay’ı arıyor..Artık yolculuğum hiç de kolay geçmiyor..Gözlerim buğulanmıyor..O güzel goller gözlerimin önüne gelmiyor..Belediye güzel saatlerimi benden çaldı..Lütfen kralın adı var..Onu geri verin..

Yazarın Diğer Yazıları