Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Yavuz Selim DEMİRAĞ

Yavuz Selim DEMİRAĞ

Loca ihaneti

Canım memleketimin bereketli topraklarında her gün ayrı bir ihanet ile karşılaşıyoruz. Alın size belgeleriyle yakınlaşma adıyla yeni ihanet. Türkiye Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası ile pkk iş birlikçisi, Türkiye düşmanı Ermenistan'ın Mason locaları ile yakınlaşması.

Türkiye Büyük Locası ile Ermenistan Büyük Locası yakınlaşması Gürcistan'da kurulan Gürcistan Birleşik Büyük Locası ile gün yüzüne çıktı. Temelleri  Işık Ünv. eski Rektörü Remzi Sanver'in önderliğinde Gürcistan'ın Batum şehrinde kurulan Türkiye'de faal Büyük Locaya bağlı (!) bir loca. Gürcistan'da daha önce Ermeni, Rus ve Ukrayna localarının kurulmasından dolayı akamete uğramış. Türkiye Büyük Locası baktı ki tek başına bu işi beceremiyor, Rusya masonlarının lideri Andrey Bogdanov (daha önce Rusya devlet başkanlığına aday olup kaybetmiş) ile Remzi Sanver hummalı bir çalışmaya girmiş ve Ermenistan Büyük Locası ile de iş birliği içine girerek yapılan törende imzayı Türkiye Büyük Locası'nı temsilen Selim Örs atmış. İmza atan şahıs Ermenistan ile sınırlarımızın kapalı olduğunu, Ermenistan'ın pkk terör örgütüne her şekilde yardım ve yataklık yaptığını, bakanımız Sayın Çavuşoğlu'nun bile pkk terör örgütü içinde Ermeni militanlarının olduğu ifadelerini görmezden gelerek, Ermenistan'nın bir unsuru ile iş birliği imzası atması hususuna açıklık getirmesi yararlı olacaktır.

***

Görünüşte her fırsatta vatanseverlikten dem vuran Büyük Loca başkanı Alarko şirketinin eski  üst düzey yöneticilerinden Bülent Akkan'a soruyoruz:

*Öğrendiğimiz kadarıyla Loca olarak hiçbir ilişki olmamasına rağmen, Türkiye Dış İşleri politikasının tamamen zıddı bir davranış biçimi ile sözde Ermeni soykırımını anmayı ihmal etmeyerek siyasetin göbeğinde yer alan Ermeni Locasıyla ve her fırsatta Türkiye'nin uzattığı eli, elinin tersi ile iten terör örgütü iş birlikçisi Ermenistan ile ''normalleşme'' hâlâ sağlanamamışken, nasıl iş birliği yapabiliyorsun?

*İnternet sitenizde bizzat ''Türkiye Cumhuriyeti Devletinin onurlu ve yurtsever vatandaşları olan bizler, gerek mesleki çalışma alanlarımızda gerekse bu çatı altında yaptığımız çalışmalarla örnek bireyler, vatandaşlar ve insanlar olmak yolundaki gayretlerimizi sürdürüyoruz.'' diyorsunuz. Ama bu son olayda durum öyle gözükmüyor... Ey Bülent Akkan, Remzi Sanver ve Selim Örs bu mu sizin vatanseverlik ve millî duruştan anladığınız?

Bize göre gelinen safahatta bu üçlünün, Türkiye'deki Masonlar Kurumunu temsil etmeleri Türkiye'nin menfaatleri açısından mümkün değildir. Dernekler Masasının ve devletimizin ilgili birimlerinin konuyu derinlemesine araştırmasının, sadece millî onurumuz gereği değil, onur ve vatanseverlik ruhu taşıyan Masonlar için de doğru olacak kanaatini taşıyoruz. Kurumlar, içinde bulundukları devletin unsurlarıdır. Kurumlar, yurt içi ve yurt dışı faaliyetlerinde unsuru oldukları devletin onurlu duruşunu bozamazlar... Ya olduğunuz gibi davranın, ya da göründüğünüz gibi olun. Haberiniz olsun, FETÖ okullarını hâlâ kapatmayan Arnavutluk'ta loca açma çalışmalarınız da enteresan. Bari Balkanlar coğrafyasında seçici olun, Türkiye düşmanları ile masaya oturmayın.

***

Türk Mason Locası kendi iç yazışmaları...

----------

Sevgili kardeşlerim,

Çok iyi bildiğiniz gibi TBL'na bağlı olarak Batum'da çalışmak üzere 05 Mart 2013 tarihinde kurulan Özel Prometheus Muhterem Locamız o tarihten beri bazen düzenli, bazen de belli sıkıntılarla Büyük Locamızın ebedi nurunu Gürcistan topraklarında yaşatmayı sürdürmüştür.

Gürcistan'da bizden başka Rusya Büyük Locasına bağlı 6, Ukrayna Büyük Locasına bağlı 4 ve Ermenistan Büyük Locasına bağlı 2 loca daha çalışmakta idi. Özellikle son bir yıl içinde, Rusya Büyük Locası ile ortak ısrarlı çalışmalarımız bazı ciddi engelleme çabalarına rağmen semeresini vermiştir.

25 Ağustos 2018 tarihinde, Gürcistan toprakları üzerinde, dört Büyük Locaya bağlı olarak çalışmakta olan 13 loca Tiflis'te biraraya gelerek Gürcistan Birleşik Büyük Locasının kuruluşunu gerçekleştirmiştir.

Konsekrasyon törenini Almanya Birleşik Büyük Locaları Büyük Üstadı En Muh:. Christoph Bosbach kardeş yönetmiştir.  TBL'nı Büyük Sekreter Pek Muh:. Selim Örs kardeş temsil etmiştir. Törene dört kurucu büyük locanın yanında Hollanda Büyük Doğusu Büyük Üstadı Gerrit Van Ejk, Polonya Milli Büyük Locası Büyük Üstadı Jacek Klocek kardeşler de katıldı.

Konsekrasyon töreni öncesinde her locadan ikişer temsilcinin katılımı ile yapılan seçimler sonucunda yeni büyük locanın büyük görevlileri seçilmiştir. Aynı zamanda Prometheus Muh:. L:.'sı üyeleri olan locanın Kurucu Üs Muh:.'i Hasan Ataşoğlu K:. Bü:. I. Na:., locanın eylemli Üs:. Muh:.'i Baran Baran K:. Bü:. Haz:. Em:., locanın Bü:. L:. Gözl:. Ahmet Acar Tezel K:. Bü:. Has:. Em:. görevlerine seçilmişlerdir. Bu kardeşlerimiz Gürcistan Masonluğunun temellerinin kurulmasında tarihi yerlerini alacaklar ve çok kısa süre içinde bu görevlerini esas sahipleri olacak olan Gürcü kardeşlere devredeceklerdir.

Konsekrasyon töreni sonrasında yeni görevlilerin is'ad töreni yapılmış ve gece kardeş sofrası ile sona ermiştir.

Türkiye Büyük Locası adına onur ve gurur vesilesi olan bu haberi sizlerle paylaşmaktan çok büyük sevinç duyuyorum.

Darısı Arnavutluk Masonluğunun başına..

Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum.


Sol başta Bogdanov, en sağda Selim Örs

yenibelge-2018-09-19-18.06.45.jpg

IŞIK ÜNİVERSİTESİ'NDEN AÇIKLAMA

Yeniçağ Gazetesi ve www.yenicaggazetesi.com.tr internet sitesinde, 06.09.2018 tarihinde Yavuz Selim Demirağ imzası ile yayınlanan "Loca İhaneti" başlıklı köşe yazısında, Işık Üniversitesi isminin "Canım memleketimin bereketli topraklarında her gün ayrı bir ihanet ile karşılaşıyoruz. Alın size belgeleriyle yakınlaşma adıyla yeni ihanet. Türkiye Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası ile pkk iş birlikçisi, Türkiye düşmanı Ermenistan'ın Mason locaları ile yakınlaşması Türkiye Büyük Locası ile Ermenistan Büyük Locası yakınlaşması Gürcistan'da kurulan Gürcistan Birleşik Büyük Locası ile gün yüzüne çıktı. Temelleri Işık Ünv. eski Rektörü Remzi Sanver'in önderliğinde Gürcistan'ın Batum şehrinde kurulan Türkiye'de faal Büyük Locaya bağlı (!) bir loca... " şeklinde zikredilmesi, açıkça Anayasa ile koruma altına alınmış manevi şahsiyetimizin korunması hakkının ihlali niteliğindedir.

Sayın Remzi Sanver, hiçbir zaman Işık Üniversitesi'nin Rektörlüğü'nü yapmadığı gibi; 1996 yılında kurulan Işık Üniversitesi, adını Mustafa Kemal Atatürk'ün verdiği "Işık" okullarının da kurucusu olan, 132 yıllık köklü ve saygın bir geçmişe sahip olan Fevziye Mektepleri Vakfı'nın vatansever ve çağdaş bir çizgide eğitim veren başarılı bir eğitim kurumudur.

Söz konusu yayında Üniversitemiz hakkında kullanılan işbu ifade, tümüyle yanlış bilgiye dayalı ve kamuoyunda yanlış intiba uyandırmaya yönelik fahiş nitelikte bir hatadır. Kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız.

Prof. Dr. Cemal İBİŞ

RektörIşık Üniversitesi

Prof. Dr. Ercan SOLAK

Rektör Yrd. Işık Üniversitesi

Yazarın Diğer Yazıları