Maliye bu kez kiracıların peşine düştü 'Evlere o belge gidecek tek tek tespit edilecek'

Maliye bu kez kiracıların peşine düştü 'Evlere o belge gidecek tek tek tespit edilecek'
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıklamasının ardından Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) harekete geçti. Evlere o belge gidecek.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıklamasının ardından Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) harekete geçti. Yüksek enflasyonla birlikte fiyatların artmasıyla birlikte konut fiyatlarında da ciddi artışlar yaşandı. Ev almak artık hayal olurken, kiracılar da kiralarını ödemekte zorluk çekiyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira gelirlerinin doğru beyan edilmesini sağlamak için bir çalışma başlattı. Bu çalışma kapsamında, kira gelirlerinin doğru tespiti için kiracılardan bilgi toplanmaya başlandı.

Yapılan çalışmada, 4,5 milyon konut analiz edildi ve potansiyel kiracılar belirlenerek yoklama yapıldı. Ulaşılamayan kiracılara belirli gün ve saat verilerek gerçek kira bedelleriyle ilgili görüşme mektubu bırakıldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kiracılara bilgi formlarını dijital olarak doldurma imkanı tanıdı. GİB, görüşme mektubu bırakılan kiracıların kira ödemelerine ilişkin bildirimlerini internet üzerinden yapabilmelerinin yolunu açtı. Dijital Vergi Dairesi uygulamasında yer alan Kira Bildirim Formu doldurularak da bildirim yapılabilecek.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "Tapu ve nüfus verilerinin incelenmesi sonucunda, kira geliri elde edebilme potansiyeline sahip yaklaşık 4,5 milyon konut analiz ediliyor; kiralık olarak tespit edilen adreslerde fiili tespitler yapılacak" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.