"Mazeretim Var Asabiyim Ben"

Şu seçimler bitse de, tartışmalardan kurtulsak diye umutlanmayın. Sandık sonrası daha beterlerine tanık olacağımız kesin. Arada öyle isimler tanıdık ki, onlar yetmiyormuş gibi sevenleri oluştu. Kendi adıma konuşursam sırf Turabi'nin yüzünü görmemek için Survivor'dan kaçıyorum. Bu yarışmacının bacaklarını 180 derece açarak oturuşuna bakın yeter. Kendi imalatı tespihleri çekişi, bir başka facia.

Arada seyredenlere soruyorum; "Hâlâ elenmedi mi?" Cevap; hayır. Kazara bir etap kaybetse müjdeliyorlar. Gerçekten seviniyorum. TV 8'in kurmaylarına göre arada elenmenin eşiğine geldiğinde onu gençler ve çocuklar kurtarıyor. Belli bir yaşa kadar olanların idolü konumunda imiş. Fazla abartılı bir idol değil mi? Adamın ekibindekiler dahil adadakilerin tamamına tavrı "koğuş ağası". Herkesi küçük görmesi, rakibinin yüzüne bile bakmaması sinir bozucu. Ve bu kişi gençliğe seçilen idol. İnsaf! Bu yarışma "yandaş Acun'un" ekranında yayınlanmasa RTÜK çoktan perdeyi karartmıştı.

Arada Acun Ilıcalı'nın "Sen iyice ölçüyü kaçırdın" şeklindeki çıkışları, şikenin ağababası.

Benim son gözdelerim yemek programları. En iyisi de Gelinim Mutfak'ta. Gündüz yayınlanması rahat izlememi sağlıyor. Herkese öneriyorum. Fatih Ürek sunuculukta çok başarılı. Genetik özelliği kaynanalara daha yakın olunca, tebessüm ediyorsunuz. Kayınvalideler arasında öyle tipler var ki, geldikleri yörelerin tüm özelliklerine sahipler. Ürek'in mikserliği işte burada devreye giriyor. Kanal D'nin "Gelinim Mutfakta"sı tam sabun köpüğü yapım. Biraz da yemek meraklısıysanız, kafanız dinlenir.

Politikanın Turabi'leri

Survivor'daki Turabi, türünün son örneği. Oysa, politik tartışmalarda benzerlerinden epey görüyorsunuz. Yapımcılara önerim, bu zat ekrana geldikçe fonda "Mazeretim Var Asabiyim Ben"in çalınması. Aslında bunların çeşit çeşit örnekleri var. Örneğin akademisyenler. Yarı akademisyenleri de bu gruba alabiliriz. Hangileri mi? Asker kökenli olup sonradan olma öğretim üyeleri. Bunların büyük çoğunluğu "her şeyi ben bilirim" havasında. Hele SETA gibi kuruluşlarda görevli iseler. Dayanabilenlere helal olsun.

Askerlerin bir de aralarındaki rekabet var. Eray Güçlüer, Naim Babüroğlu'na öyle bir bakıyor ki, yorumlamaktan çekiniyorum. Mutlaka lafı kesiliyor. Fakat, ortaya konanları didikleyince, diş kovuğu bile dolmuyor.

Öteki cins

Kendi adıma konuşursam ilk defa CNNTÜRK'te izlediğim Merve Şebnem Oruç çok değişik biri. Bu gazeteci bayan Ak Parti'den milletvekili adaylığında geç kalanlardan. Ama bakanlık da mümkün! Muhalefet ve en başta CHP'ye vuracak ya, 1993'te Ümraniye çöplüğündeki metan gazı patlamasını öne sürüyor. 39 kişinin ölümünü hatırlatıyor. Oysa daha yakın zamanda Soma'daki 301 madencimizin kaybını hiç aklına getirmiyor.

HaberTürk'teki bu tartışma programının yeni yüzlerinden biri İdris Karadaş. Bu akademisyenin en hoş özelliği lafı kesildiğinde kızıp, kaprislere başlaması. Mazhar ile Fuat'ın arasına oturtup "Asabiyim Ben"i söyleyebilecek yapıda.

Ucuz kahramanlar

Muharrem İnce'yi bu defa NTV'de gördük. Ahmet Arpad'ın "tuzak soruları"nı çok iyi geçiştirdi. Hatta "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin tek seçicisi" haline gelen Prof. Dr. Erhan Afyoncu'nun dolaylı reklam çabasını engelleyişini beğendim. Afyoncu adına ısrarcı olan Arpad'ın da lafını ağzına iyi tıkadı. Benim anlayamadığım bu tip "yandaş hamleler".

İnce, tezgah soruların tamamını güzel geçiştirdi. Mesela "İkinci turda neler yapacaksınız" denmesine şu cevabı verdi; "Hiç gerek yok ilk turda kazanacağım". Kendisinden istenen birlikte çalıştığı iş adamları listesini "anan güzel mi" eskiviyle geçiştirdi.

FETÖ'nün iade klasörlerinin sayısının 27 tane olduğunu, diğerlerinin palavra olduğunu ifade etti. 2012 Mayıs'ında Pensilvanya'ya gidip Fethullah Gülen'i ziyaret eden Ak Parti milletvekillerinden de söz etti. Bunların beşinin yeniden aday yapıldığını belirtti. Bülent Arınç'ın FETÖ'yü ziyaretinin 2013'te olduğunu eklemeyi unutmadı.

***

MESAJLAR

Bu aralar yollanan yazılar arasında ilk sırada Fenerbahçe ile ilgili olanlar var. Enteresan olan taraf benim Aziz Yıldırım'la ilgili satırlarımı öven kadar, yerenlerin de olması. Aralarından en objektifi Armağan Üreten'inkini buraya alacağım:

"Fenerbahçe'de değişim başladı ve Ali Koç başkan oldu. Futbolumuza ve camiaya hayırlı olsun. Başarılı olmasını temenni ederim. Yolu oldukça engebeli ve hata yapma lüksü yok. Dilerim Yıldırım'ı çabuk unutturur. Sıradaki değişimlerin de çok hızlı gerçekleşeceği belli oldu."

Yazarın Diğer Yazıları