Aktütün’e saldırmak isteyen hainler öldürüldü

Aktütün’e saldırmak isteyen hainler öldürüldü
Genelkurmay Başkanlığı, teröristlerin Hakkari’deki Aktütün Hudut Tabur Komutanlığı unsurlarına yönelik sızma girişiminin, ateş destek vasıtaları ve birlikler tarafından önlendiğini ve 10 PKK’lının öldürdüğünü bildirdi

TSK’dan yapılan açıklamada “Dün (önceki gün) Hakkâri Şemdinli, Aktütün Hudut Tabur Komutanlığı unsurlarına, üç ayrı bölgeden eş zamanlı olarak Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerce yapılan sızma girişimi, ateş destek vasıtaları ve birlikler tarafından önlendi. Saldırı sonucunda 10 Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Terörist dinlemelerinde kayıplarının daha fazla olduğu yönünde ifadeler tespit edilmiştir” denildi.

Van’ın Başkale ilçesi Eşmepınar Jandarma Karakolu’na da önceki akşam teröristler tarafından bomba yüklü araç, roketatar ve otomatik silahlarla saldırı düzenlendi.

 Saldırıya güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmada teröristlerden 3’ü silah ve telsizleriyle birlikte ölü ele geçirilirken, 14 asker de yaralandı. Saldırının ardından Karakola ulaşan 112 ekiplerince yapılan ilk müdahaleyi müteakip yaralı askerler, helikopterle Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi ile Van Asker Hastanesi’ne sevk edildi. Tedavi altına alınan askerlerin hayati tehlikelerinin olmadığı bildirildi. Bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Öte yandan, Batman’da güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada 4 PKK’lı yaralı olarak ele geçirildi.

TSK’nın internet sitesinden verilen bir diğer bilgiye göre önceki gün sekiz F-16 uçağı ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edildi. Bu görev esnasında, Türk uçaklarına Suriye’de konuşlu SA füze sistemleri tarafından toplam bir dakika 30 saniye süre ile tacizde bulunuldu.