MHP kurmaylarına vatandaş ne diyor

Bu köşede “CHP seçmeni MHP’ye oy versin” diye yazdım, çok sayıda okuyucu mektubu geldi..
Şurası gerçek ki, Y-CHP hareketinden CHP’nin milli hasleti olan tabanı rahatsız.. MHP’ye oy vermeyi düşünen çok sayıda CHP seçmeni var.. Ama MHP’yi özümsememiş haldeler..
Demek ki MHP’nin kendisini ifadede, halk tabanına yayılmada bazı eksikleri var..
Benim yapacağım, bana gelen mesajlardan, bu köşeye sığacak kadar alıntı yapıp MHP kurmaylarına iletebilmek.. Elbet takdir kendilerinin..
Temel arzumuz, CHP yönetimine egemen olanların bir an önce yanlışlarından dönüp, Atatürk ilke ve çerçevesine sahip çıkmaları.. Ama şimdi madem bu çerçeveye sahip çıkan MHP’dir, bu seçeneği göz önünde tutmalı diyoruz..
İşte bize gelen mesajlardan satırlar...

***


“CHP’liler MHP’ye oy verin başlıklı yazınızı okudum.
CHP’nin içinde bulunduğu durumu gözönüne alırsak fena bir teklif sayılmaz.
Devlet Bahçeli’ye ne kadar güvenebiliriz acaba? Beni bu konuda aydınlatabilecek misiniz?”
M.Ali Küçüközer Gaziantep 

***


Sayin Behic,
“CHP’liler bu seçimde MHP’ye oy vermeli” yaziniza katiliyorum fakat sizden bir vatandas olarak bir sey rica etmek istiyorum; MHP’den projeler uretmesi gerektigini de yazin. Siradan vatandaslar bile “iyi de Bahceli ne gibi isler yapacakmis ki?” diye soruyor? Sozun ozu kuru milliyetcilik ile hicbir yere varamaz.”
Yasar Cemal, İzmir

***


“..ben özel bir üniversitede akademisyen olarak çalışıyorum.. Ben 2 seçimdir oyumu Ak Partiye veriyorum.. anayasaya da evet verdim. Fakat bu seçimlerde oyumu MHP’ye vereceğim, bunun nedeni milli hassasiyetlerimizle çok oynanması ve Kürt kardeşlerimize değil, PKK ve onun meclisteki temsilcisi olan BDP’ye verilen aşırı tavizlerdir.. Bu gün Kürt kardeşlerimizle şunu konuştuk; TRT 6’daki programların Türkiyedeki Kürtler tarafından anlaşılamaması..evet Türkiye Kürtleri TRT Şeş’teki Kürtçeyi anlayamıyorlar, çünkü Kürtçenin içindeki bütün Türkçe kelimeler ayıklanarak..kuzey Irak Kürtçesi (Soranice) nden alınan kelimeler koyulduğunu söylediler ve ince den de Apo ve PKK propagandası yapıldığını ve bundan çok rahatsızlık duyduklarını ve bu nedenle TRT 6 cazibesinin kalmadığını belirtiyorlar. Özellikle Van ve Adıyaman bölgeleri hiç anlamıyor.
Sonuç olarak.. MHP nin şu anki yönetimini sevmesem bile oyumu MHP’ye vereceğim..Şu anda Ak Parti içindeki oyların en az %12-15 MHP oyları oldğunu bu partiye oy veren bir çok arkadaşımdan biliyorum..
MHP, millî ve dinî hassasiyetleri ön planda olan kişileri vitrine çıkartmalı.. MHP’den seviyeli, fakat aktif ve üretken siyaset yapmasını bekliyor. Saygılarımla.”
Mustafa Atacan

***

 
“..sizin ikazınız doğrultusunda CHP’yi izleyince pek çok konuda haklı olduğunuzu gördüm. Şüphelenmeye ve daha da eleştirel yaklaşmaya başladım.
CHP için yazdıklarınızı da gözardı etmiyorum. Ama seçime kadar CHP’de bir ‘temizlik’ yapılması için çalışmak, ülkeyi MHP’ye emanet etme fikrinden daha doğru gibi geliyor. Saygılarımla.”
Timur Yurtcu


Keşke yer olsa da bütün mektupları yansıtabilsem.. Bunlar vatandaş görüşü.. Matluba uymayan olabilir ama siyasetçiye fikir yansıtır düşüncesiyle...

Yazarın Diğer Yazıları