MHP Kurultayı'nda mahkeme kararını açıkladı!

MHP Kurultayı'nda mahkeme kararını açıkladı!
MHP delegelerinin talebi ile gerçekleştirilen olağanüstü kongrenin mahkemece 'yürütmeyi durdurma kararına' erteleme çıktı.

MHP delegelerinin talebi ile gerçekleştirilen ve yapılan tüzük değişiklikleri sonrasında seçimli kurultay yapılabilmesinin yolunu açan olağanüstü kongre hakkında mahkemece verilen 'yürütmeyi durdurma kararı' davasında erteleme çıktı.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin olağanüstü kongresi yapılmış ancak Genel Merkezin itirazı üzerine mahkemece yürütmeyi durdurma kararı verilmişti.

Ankara 3 Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dün görülen davada mahkeme yeniden erteleme kararı vererek duruşma tarihini 20 Haziran 2017'ye erteledi.

Hakim verdiği kararda 23 Haziran 2016'da verilen yürütmeyi durdurma kararına MHP'li muhaliflerin müdahillik talebini ise "henüz deliller toplanmadığı" gerekçesiyle erteledi.

Mahkeme, bilindiği üzere Cemal Enginyurt'un davacı, MHP Genel Merkezi'nin de davalı olmasına rağmen "Taraflarca 'ihtiyati tedbir kararına' itiraz edilmediği" gerekçesiyle ihtiyati tedbire yönelik de bir karar verilmedi. Mahkeme, davacı ve davalı arasında bir hülle durumu yaşanmasına rağmen muhaliflerin müdahillik talebini karara bağlamadığı gibi tarafların itirazı olmadığı için de yürütmeyi durdurmaya ilişkin de bir adım atmadı. 

BAHŞİ'DEN TEPKİ

MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener'in avukatı Feridun Bahşi kararın ertelenmesine tepki gösterdi. Bahşi, "23 Haziran'da açılan davada başka mahkeme hakimi 1 saatte tedbir koyuyor. Anında itiraz ediyoruz.Bizden sonra davacı ilave tedbir talebinde bulunuyor. Bizim talebimizle ilgili karar verilmeden aynı hakim ek tedbire de karar veriyor. Bizim taleple ilgili ise karar vermiyor.
Sonrasında bugüne kadar talebimizle ilgili defalarca dilekçe verip olumlu ya da olumsuz karar verilmesini talep ediyoruz. Ama yine karar verilmiyor" ifadelerini kullandı.

8 AY 4 GÜN SONRAYA DURUŞMA
Duruşmanın gecikmesine tepki gösteren Bahşi, "8 ay 4 gün sonraya yani bugüne ön duruşma verildi. Bu arada partiden seçim kurulundan ve yargıtay savcılığından delege listesini getirildi. Mahkeme bün verdiği ara kararında bizim müdahale talebimizle ilgili kararı daha sonra vereceğini, gerekçe olarak da dilekçe veren müvekkillerimin üyelik ve üst kurul delegeliğini aynı kurumlardan yeniden sorulmasına karar verilmesini gösteriliyor. Tedbirle ilgili kararı da  bu cevaplar gelip müdahale konusunda bir karar verdikten sonra karara bağlayacağına karar verip dosyanın duruşmasını tam bir yıl sonra 20 Haziran'a erteliyor" ifadelerini kullandı.


d1-020.jpgd2-018.jpgd3-008.jpgd4-004.jpg

 

İlgili Haberler