MHP'li vekiller Başkanlık kararına tepki için TBMM'de toplandı

MHP'li vekiller Başkanlık kararına tepki için TBMM'de toplandı
MHP Genel Başkan Adayı Özdağ, Bahçeli'nin Erdoğan'ı Başkan yapma girişimine tepki göstermek için TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

MHP Genel Başkan Adayı ve Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, Devlet Bahçeli'nin Başkanlık teklifine karşı tavırlarını belli etmek için kendisiyle birlikte MHP Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, MHP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, MHP Isparta Milletvekili Nuri Okutan ve MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz mecliste ortak basın toplantısı düzenledi.

Grup adına konuşan Özdağ; "Bugünkü yönetim Türkiye'yi hızla bir federasyon ve bölünmeye götürüyor. Başkanlık Türkiye Cumhuriyeti'nin tasfiyesi ile tek adamlığı getirir." dedi ve "İstedikleri her yasayı Meclis’ten geçirdiklerine göre sistemde bir sıkıntı olduğunu nasıl dile getiriyorlar?" diyerek Başkanlık sistemini kabul etmeyeceklerini belirtti.

Özdağ, "Türk milleti 7 Haziran'da başkanlık talebini sandığa gömmüştü. Türk Halkı, Habur’u unutmamıştır, PKK ile aynı masada oturanları unutmamıştır, beraber tatile gittikten sonra diktatör dediği Esed’in, Esad’tan Esed olma sürecini unutmamıştır." dedi.

"TBMM'de 'evet' referandumda 'hayır' demek halkın aklıyla alay etmektir." diye eleştiren Özdağ, "Bizler tabanımızdan aldığımız güçle, başkanlık sisteminin gelmemesi için elimizden geleni yapacağız. Meclis’teki sayının 330‘un altında kalması için 5 milletvekili olarak mücadele edeceğiz. Meclis'te de, referandumda da hayır diyeceğiz" dedi.
 

 

İlgili Haberler