MHP’nin kurucuları istifa etti

MHP’nin kurucuları istifa etti
MHP’de istifa dalgası devam ediyor. Son istifalar Muğla Datça’dan. Datça ilçe teşkilatının ilk kurucuları olan Aydın Çete, Uğur Gündoğan, Yaşar Çühadar ile onlarca kişi daha partiden istifa ettiklerini duyurdu.

Meral Akşener liderliğinde kurulacak olan parti için MHP’deki istifalar on bini geçti. Geçtiğimiz günlerde binlerce kişinin istifa ettiği Muğla’dan yeni istifa haberleri geldi.

Datça ilçe teşkilatının ilk kurucuları olan Aydın Çete, Uğur Gündoğan, Yaşar Çühadar MHP’den istifa ettiklerini açıkladı. 1973 yılında Datça ilk MHP teşkilatını kuran isimler “MHP’nin kurucu değerleri yerle yeksan olmuştur, Sayın Akşener’in liderliğinde kurulacak olan partinin Türkiye’ye yeni bir umut olacağını düşünüyoruz” diyerek istifa ettiler.

Kurucular arasında yer alan Yaşar Çühadar’ın 80 öncesinde ilçe başkanlığı görevinde de bulunduğu belirtildi. Bu istifalarla birlikte ilçede onlarca kişi daha istifa ettiklerini duyurdu. İstifaların önümüzdeki günlerde de devam edeceği bildirildi.

AİLE BOYU İSTİFA

Partinin kurucularından Aydın Çete’nin oğlu Sezgin Çete ise mevcut ilçe yönetiminde görev yapıyordu. Babasının kararını desteklediğini belirten Çete, diğer kardeşi Sezer Çete ile birlikte partideki görevinden ve üyelikten istifa ettiklerini açıkladı.

3 ESKİ İLÇE BAŞKANI ve ONLARCA KİŞİ İSTİFA ETTİ

Datça’da istifa edenlerin arasında eski ilçe başkanları Beydoğan Özcan, Mülayim Topaloğlu gibi isimler dikkat çekti. Son istifalarla birlikte Datça’nın geçmiş dönem 3 ilçe başkanı da MHP’den ayrılmış oldu. İlçe başkanlarının yanı sıra parti üyesi onlarca kişinin istifa ettiği açıklandı. 

Muğla’daki son istifalarla ilgili toplantıya MHP eski Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun’un da katılması dikkat çekti.

İlgili Haberler