Devriye görevi yapan araçlarda kaza: 3 şehit

Devriye görevi yapan araçlarda kaza: 3 şehit
Siirt’te kaza yapan minibüste şehit olan korucular Cevdet Yeyrek ve Remzi Yeyrek törenle son yolculuklarına uğurlandı

Şehitlerimizin acısı yürekleri dağlıyor

Mardin’de ekip otosunun devrilmesi sonucu şehit düşen polis Oktay Uçar’ın cenazesi düzenlenen törenin ardından memleketi Samsun’a gönderildi.

 

Devriye görevi yapan araçlarda kaza: 3 şehit

Mardin’de merkez Artuklu ile Yeşilli ilçeleri arasında devriye görevi yapan Özel Harekat Şube Müdürlüğü’ne ait zırhlı araç devrildi. Kazada yaralanan 2 polis memuru Mardin Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak, yaralılardan durumu ağır olan 5 yıllık polis memuru Oktay Uçar, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Mardin’de bir ay önce göreve başladığı belirtilen evli ve bir çocuk babası şehit polis memuru Oktay Uçar’ın cenazesi, Mardin İl Emniyet Müdürlüğü’nün bahçesinde düzenlenen törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Samsun’a göndrildi.

Uçuruma yuvarlandı

Siirt’in Şirvan ilçesinde ise, yol kontrolü yapan korucuları taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada iki korucu şehit oldu, 4 korucu da yaralandı. Kesmetaş ile Oyalı köyleri arasında yol güvenliğini sağlayan korucuları nöbet değişimi sonrasında evlerine taşıyan ve aynı zamanda koruculuk yapan Sabri Aydın’ın (49) kullandığı minibüs, Oyalı köyü girişinde yaklaşık 150 metre yüksekliğindeki uçurumdan yuvarlandı.

Korucular Remzi (41), Eşref (49), Cevdet (42), Mücahit (23) ve Selim Yeyrek ile Sabri Aydın yaralandı. Siirt ve Şirvan devlet hastanelerine kaldırılan yaralılardan Remzi Yeyrek ile Cevdet Yeyrek, kurtarılamayarak şehit oldu. Şehit köy korucuları Cevdet Yeyrek ile Remzi Yeyrek, düzenlenen askeri törenle son yolculuklarına uğurlandı. Şehit korucular için Siirt İl Jandarma Komutanlığı’nda cenaze töreni düzenlendi. Törene 3’üncü Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Şimşek, İl Jandarma Komutanı Albay Halidun Eren, Emniyet Müdürü Metin Özkan, şehit korucu aileleri, köy korucuları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törenin ardından şehit korucular Şirvan İlçesi’ne bağlı Oya Köyü’nde toprağa verildi.