'Millîler' ama adalar da işgal altında...

Cumhurbaşkanı'nın icap ettiği için verdiği Kırgızistan'daki fotoğrafın ardından "Millî" konularda birikmiş soruların tam da zamanı diyor içimdeki ses..

Mesele sadece fotoğraf vermek değil, gereğini yapmak..

Bakın bugün köşemi kıymetli bir ismin notlarına ve sorularına bırakacağım..

Ümit Yalım.. Millî Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri..

Son dönem iktidarın "Türk" ve "Millî" pozuna rağmen, olan biten gariplikleri sorguluyor Ümit Yalım..

Biri Ege'deki Bulamaç Adası diğeri de Askeri Liselerimiz kapatılırken, Ege'de açılan Yunan Liseleri..

Diyor ki Ümit Yalım;

"Hürriyet Gazetesi Yazarı Fatih Çekirge bir yazısında önemli bir noktaya değindi ve dedi ki;

-Av sezonu açılınca elbette bizim balıkçılar balığın en verimli olduğu yerleri seçiyorlar. Bunlardan birisi de Didim açıklarıdır. İşte orada da Bulamaç Adası diye bir ada var. Yunanlılar nedense bu adaya takık. Onların generalleri, sahil güvenlik botları, gemileri oraya yaklaşınca. Biz de boş durmuyoruz elbette. Geçenlerde bizden en üst düzeyde komutan oradaydı.

Yazıda bahsedildiği şekilde Türk Deniz Kuvvetleri'nin Türk balıkçılarına sahip çıkması son derece memnuniyet vericidir.

Bulamaç Adası, 6 millik Türk karasuları içinde olup 2004'den beri, yani tam 14 yıldır Yunan işgali altındadır. Adaya Yunan askerleri ile birlikte top, uçaksavar ve tanksavar silahları yerleştirilmiş ve namluları Türkiye'ye çevrilmiştir.

Bulamaç Adası'na Yunan Savunma Bakanı, Hollandalı Bakanlar, Yunan Genelkurmay Başkanı ile Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanları, hiçbir engelle karşılaşmadan gelip gitmektedir.

İngiliz ve Amerikan haritaları ile Türk Deniz Kuvvetlerinin haritalarına göre Bulamaç Adası Türk Adası olup, adanın egemenliğinden Ege Ordu Komutanlığı, adadaki kamu düzenini sağlamaktan Jandarma Genel Komutanlığı, adanın karasularında kamu düzenini sağlamaktan da Sahil Güvenlik Komutanlığı sorumludur.

SORU 1: Bulamaç Adası'na giden en üst düzey komutan Genelkurmay Başkanı mıdır? Anılan komutan Bulamaç Adası'na çıktı mı, yoksa adanın etrafında tekne ile gezinti mi yaptı?

SORU 2: Yunan Sahil Güvenlik Botlarının Türk karasularında ne işi var? Anılan botların Türk karasularına girişi neden engellenmiyor?"

Ümit Yalım bu durumda birçok adanın olduğunu ve hepsinde de işgalin sürdüğünü belirtiyor.. Sözünü ettiği Bulamaç Adası'ndan (Türk kara sularında) fotoğraflar paylaşıyor..

bulamac.png

bulamac-1.png

Sorularında haklı.. Türk Milleti bu soruların yanıtını alma hakkına sahip..

Eski Genel Sekreter'in işaret ettiği bir konu daha var.. Diyor ki;

"Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Harp Okulları mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, "Bazıları 'askeri okullar kapatıldı' diye propaganda yapıyor. Halbuki burada olduğu gibi harp okullarımız, astsubay meslek yüksek okullarımız, enstitülerimiz faaliyetlerini sürdürüyor. Ancak günümüz şartlarında ihtiyaç kalmadığı için Askeri LİSELER kapatıldı" dedi.

Şimdi biz de Erdoğan'a soralım, Askeri Liseler ihtiyaç kalmadığı için kapatıldıysa, "İzmir, Aydın ve Muğla'daki Yunan Liseleri ihtiyaçtan mı açıldı?" Eğer böyleyse, bu neyin ihtiyacıdır.."

Dedim ya, fotoğraf vermek kolay da, bakalım cevap vermek o kadar kolay mı?

Ve bu soruları 9 Eylül günü sormayalım da ne zaman soralım..

HASAN TAHSİN

Kurtuluş Günü'n kutlu olsun İzmir'im..

Her yıl tekrarladığım gibi;

"Gavur İzmir, gavur İzmir.. Bana nasıl gavur OLUNMAYACAĞINI öğreten İzmir.."

Bugünleri gördükçe, Ali Kemal gibi satılık kalemlere şahit oldukça, kıymetin de, anlamın da büyüyor, şehit gazeteci Hasan Tahsin..

Allah bizlere, Ali Kemal gibi yaşamayı değil, senin gibi ölmeyi nasip etsin..

Ruhlarınız şad olsun..

Yazarın Diğer Yazıları