'Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren karar' Tamirden memnun kalmayanlara tazminat hakkı

'Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren karar' Tamirden memnun kalmayanlara tazminat hakkı
Aracının tamirinden memnun kalmayan araç sahipleri, ödedikleri paranın tamamını veya bir kısmını geri alabilecekler.

Ticaret Bakanlığı tarafından sunulan bir hakla otomobil sahibi kişiler araçlarının tamirinin gerektiği gibi yapılmadığını görürlerse tazminat talebinde bulunabilecekler.

Milliyet’in haberine göre, Ticaret Bakanlığı otomobil tamircilerine yönelik bir meslek kılavuzu hazırladı. Bu kılavuza göre araç sahipleri indirim ve yeniden tamir haklarını kullanabilecekleri gibi tazminat talebinde da bulunabilecekler.

30 İŞ GÜNÜNÜ GEÇMEYECEK

Konuyla ilgili kılavuzda, “Tüketici, bu seçimlik haklarından biri ile birlikte Türk Borçlar Kanunu hükümleri uyarınca tazminat da talep edebilir. Tüketicinin sözleşmeden dönme veya ayıp oranında bedelden indirim hakkını seçtiği durumlarda, ödemiş olduğu bedelin tümü veya bedelden indirim yapılan tutar derhal tüketiciye iade edilir” denildi.

Tüketici tamiratın yeniden yapılması talebinde bulunursa, sürenin 30 iş gününü geçmeyeceği de belirtildi.

tamirciii.jpg

Kılavuzdaki bilgilere göre araç onarımı yapılırken doğrudan ürün satışı yapılmamasına karşın, onarımı ya da değişimi gereken parçalar esnaf tarafından tedarik edilerek müşteriye sunuluyor. Ancak araca takılan parça ayıplı olursa sözleşmeden dönme, indirim ve ücretsiz onarım hakkı tüketiciye veriliyor.

MÜŞTERİNİN GÜVENİ SARSILIYOR

Araç tamiri sektörünün avantajlı ve dezavantajlı noktalarına işaret edilen kılavuzda, tamirciliğin genç yaşta yüksek kazanç ve çok sayıda müşteri vaadettiği belirtildi. Farklı işletmelerin, müşteriler için sunduğu tamir hizmetinin fiyatları arasında büyük farklar görülebildiği belirtilen kılavuzda, bunun da müşterilerde güven sorunu yarattığı vurgulandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.