Milyonlarca emekliye ek zam sürprizi 'Yeni plan Mehmet Şimşek'e sunulacak

Milyonlarca emekliye ek zam sürprizi 'Yeni plan Mehmet Şimşek'e sunulacak
Milyonlarca emekliye ek zam sürprizi! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı emekliler için yeni çalışma başlattığı ve alternatif planlar hazırladığı iddia edildi. Emekliler ile ilgili plan Hazine ve Maliye Bakanlığı'na sunulacak.

Asgari ücretin 17 bin 2 TL açıklanmasının ardından gözler emekliye ne kadar zam yapılacağına çevrilmişti. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) geçtiğimiz günlerde enflasyon verilerini açıklamasının ardından, emeklilere yapılacak zam oranı da netleşmişti. Milyonlarca emekliye ocak ayında yüzde 37,57 enflasyon farkı zammı uygulanacak.

0x0-zamli-emekli-maasi-ne-zaman-yatar-2023-temmuz-emekli-zammi-belli-oldu-ssk-bag-kur-zamli-emekli-maaslari-odeme-1688758977313.jpg

NTV Ankara Temsilcisi Ahmet Ergen'in haberine göre 37,57 enflasyon farkı zammının maaşları düşük olan emeklilerin hayallerini suya düşüreceği ve bu zammın arttırılması yönünde alternatif çalışma başlatıldığı iddia edildi. Memur emeklilerine uygulanan yüzde 49,25'lik zammın, SGK ve Bağ-Kur emeklilerine uygulanan yüzde 37,57'lik zammın üzerinde olduğu gözlemlendi.

Bu durum, memur ve işçi emeklileri arasındaki maaş farkını gündeme getirirken, ekonomi yönetiminin bu konuda da ayrı bir çalışma yürüttüğü iddia edildi.

PLAN MEHMET ŞİMŞEK'E SUNULACAK

0x0-son-dakika-maaslara-zam-yasasi-meclise-geliyor-emeklinin-memurun-gozu-3-temmuzda-1687837721695.jpg

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından başlatılan bu çalışmada milyonlarca emekliyi kapsayan alternatifli planlar hazırlandı ve hazırlanan planlar Hazine ve Maliye Bakanlığı'na sunulacak. Plan dahilinde, ücreti 7 bin 500 liraya tamamlanan emeklilerle ilgili düzenlenmenin de yapılması bekleniyor.

0x0-asgari-ucret-2023-temmuzda-ne-kadar-olacak-net-ve-brut-ilk-tahminler-yeni-asgari-ucret-zammi-ne-zaman-aciklana-1686558344071.jpg

MASADA EK ZAM GÜNDEMDE

Türkiye Gazetesi'nin iddiasına göre ise, emekliye yapılacak zam konusunda masada iki seçenek bulunuyor. Masada olan ilk seçenek, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine memur emeklilerine olduğu gibi yüzde 49,25 zam yapılması. Diğer seçenek ise ekonomik büyüme rakamının yüzde 4 civarında olması ve bu oranın ek zam olarak emekli maaşına yansıtılması, böylece zam oranının yüzde 42 ile sınırlı tutulması.

0x0-son-dakika-bakan-bilgin-bugun-acikliyor-en-dusuk-emekli-maasi-ne-kadar-olacak-iste-emekli-ve-memur-temmuz-zamm-1651382999520.jpg

Meclis'ten çıkacak karar sonrasında net alacaklar maaşlar görülecek ancak her iki durumda da Meclis 16 Ocak'a kadar kapalı olduğu için, ek zam yapılması halinde Meclis açılır açılmaz düzenlemenin genel kuruldan geçirilmesi gerekecek.

Meclis'te çalışma yapılarak kısa zamanda yeni en düşük emekli maaşının açıklanması bekleniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.