MHP Birlik mitingi için hazırlanıyor

MHP Birlik mitingi için hazırlanıyor
MHP Birlik mitingi için hazırlanıyor

Büyükataman, 9 ilde planlanan mitinglerden “Birlik” temalı dördüncü mitingi 22 Haziran’da Erzurum İstasyon Mey

Büyükataman, 9 ilde planlanan mitinglerden “Birlik” temalı dördüncü mitingi 22 Haziran’da Erzurum İstasyon Meydanı’nda yapacaklarını belirtti

 

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman Erzurum Xanadu Otel’de; “Erzurum’da yapılacak olan 22 Haziran 2013 tarihli “Birlik Mitingi”ne ilişkin basın açıklaması yaptı.
MHP’nin bağımsızlığın son kalesi, bin yıllık kardeşliğin köprüsü ve toprak bütünlüğünün teminatı, Türk milletinin kalp atışı olduğunu kaydeden Büyükataman, 9 ilde planlanan mitinglerden “Birlik” temalı dördüncü mitingi 22 Haziran Cumartesi günü saat 16.00’da Erzurum İstasyon Meydanı’nda yapacaklarını belirtti.

 


Vatandaşa davet

 


Milletin “AKP’de sonun başlangıcı olan” bu açık hava toplantılarına teveccühünün Türk milletinin geleceğe güven ve umut ile bakmasını sağladığını, millet düşmanlarının kalplerine korku saldığını kaydeden Büyükataman “Hangi siyasi görüşten olursa olsun, ay yıldızlı bayrağın altında yaşamaktan gurur duyan, birlik ve beraberlikten yana olan, toprak bütünlüğümüzü savunan, millet ve devlet bekâsını düşünen her vatandaşımızı mitinglerimize davet ediyoruz” dedi. Büyükataman, “Dertler milletimizi yormuş, yıpratmış, yaralamıştır. Küfürü-hakareti, baskıyı, kibri lanetleyen herkesi provokasyona açık alanlar yerine Türk Milliyetçileriyle Erzurum’da buluşmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

 


Türkiye yoruldu

 


“Tıpkı Erzurum Kongresi’nde, Sivas Kongresi’nde, ilk Meclis’te bir araya gelen kardeşlerimiz gibi, bu ülkede yaşayan 76 milyon insanımızı Cenab-ı Allah’ın kutsal bir emaneti ve kutlu ceddimizin mirası olarak görmekte ve kucaklamaktadır” diyen Büyükataman, “Milliyetçi Hareket, Türkiye’nin bölünmesine, ortak değerlerimizin yok edilmesine ve milletimizin kardeş kavgasına sürüklenmesine hiçbir şart altında izin vermeyecektir” şeklinde konuştu.
Ülkenin niyet ve hedefi karanlık olan bir siyasi yönetim anlayışının elinde yaklaşık 11 yıldır bocalayıp bunaldığını kaydeden Büyükataman, “Bu 11 yıl içinde; Türkiye her alanda yorulmuştur. Türkiye her alanda savrulmuştur. Türkiye her alanda sınıra dayanmıştır. Türk milleti ümitsiz, bıkkın ve üzgündür. Geldiğimiz bugünkü aşama iç açıcı ve umut verici değildir. Yozlaşma, yoksulluk, yabancılaşma ve yalnızlık korkutucu seviyelere gelmiştir. Ahlaki gerileme toplum ve devlet hücrelerine fazlasıyla sirayet etmiştir” dedi.