Müebbet tecavüz

Eyyyyy Mehmet Muş!

Eyyyyy Halis Dalkılıç!

Eyyyyy İlyas Şeker!

Eyyyyy Ramazan Can!

Eyyyyy Hacı Bayram Türkoğlu!

Eyyyyy Mücahit Durmuşoğlu!

Dün sabah -gittiyseniz- evinizde çocuklarınızın yüzüne nasıl baktınız?

Hepiniz babasınız; çoğunuz sadece "baba" değil ayrıca "kız babası"sınız?

Kızlarınızdan hiç mi utanmadınız?

Kızlarınızın sizden utanmasından hiç mi korkmadınız?

***

"Tecavüzcüyle ne alakası var"mış efendim; "küçük yaştaki evliliklerle ilgili sorunu çözüyorlar"mış!

El kadar çocukların ya töre bahanesiyle, ya kurbanlık koyun gibi haraç-mezat satılarak, ya sözüm ona "namuslarını temizlesinler" diye namussuzca, zorla, tehditle, belki dayakla, hiç tanımadıkları, -bu rezilliğin parçası olabildiklerine göre- belli ki sapık/sapkın adamların koynuna sokulmasıyla oluşan "fiili durumu" yasal zırha kavuşturup, "meşrulaştırmaya" çalışarak mı?

Elinizi vicdanınıza koyun ve tahayyüle çalışın:

12-13 yaşındaki evladınız ürke ürke kapınızı çaldı ve okulundaki, mahalledeki, komşu evdeki vs. "amca"nın kendisine nasıl dokunduğunu anlattığı, nasıl öptüğünü, nasıl soyduğunu...

"Senin de onda gönlün var mı" mı diyeceksiniz "çocuğunuza" yani;

"Senin de rızan varsa evlendirelim" mi?

Saçının teline zarar gelmesin diye sakınarak büyüttüğünüz "çocuğunuzu" babası, hatta dedesi yaşındaki adamın kucağına vereceksiniz öyle mi;

Davul zurnayla bir de...

Bütün bunlara "evet" diyorsanız saten "vicdan çağrı"mın muhatabı olamazsınız. Ama küçücük bir "ne yapıyoruz biz" şüphesi düşürüyorsa bu dediğimi gözünüzde canlandırmak;

VAZGEÇİN!

Muhalefetin direncine, toplumsal infiale filan bırakmadan "vicdanımız elvermedi" deyin, verdiğiniz o utanç önergesini geri çekin! Genel Kurul kürsüsünde bizzat siz yerin dibine sokun ki bir daha çağlar boyunca çıkamasın!

***

Metince "cebir, tehdit, hile ve iradeyi etkileyen başka bir neden olmaksızın işlenen cinsel istismar suçu" diye belirtiyor olmak, işi "rıza"ya bağlamak, hepiniz biliyorsunuz ki sadece aklımızla alay etmek demek.

Hangi "rıza"?

13 yaşındaki N.Ç.'nin 26 kişinin tecavüzüne uğrarken var olduğu savunulan türden bir "rıza" mı mesela?

***

"Düğün yapılmış, dernek yapılmış, hediyeler takılmış ama kanundan kaynaklı sıkıntılar olmuş" n'apsınmış şimdi o kadın, mağdur mu olsunmuş?

Önce şunda bir anlaşalım:

"O kadın" değil; "kanundan kaynaklı sıkıntı olduğuna" göre "o çocuk".

O "sıkıntı" dediğiniz de kanunun çocuğun biyolojik gelişimini, temel eğitim hakkını vs. gözeterek belirlediği sınır. "Sıkıntı"yı çözmek dediğiniz şey çocuğu korumak için konmuş sınırı ihlalden başka bir şey değil!

***

13 yaşındaki "çocuk"la evlilik olmaz, 13 yaşındaki "çocuk"la evlilik dediğiniz şey onu en iyi ihtimalle "evcilik"le kandırıp, ama çoğunlukla da baskı ve şiddeti de içeren zorlamayla istismar etmek, devamında da tecavüzdür!

"Zamanaşımı süresi içinde evliliğin failin kusuruyla sona ermesi halinde, fail hakkında hüküm açıklanacak veya cezanın infazına devam edilecek" diye yüreklere su serptiğinizi(!) sanıyorsunuz da bunu bir "marifet" gibi anlatıyorsunuz ya, soruyorum:

Telli duvaklı "müebbet tecavüze" uğurlanan o kız çocukları -yaşanmışı var- bu fiziksel ve psikolojik işkenceye dayanamaz da intihar ederlerse; "istismar/tecavüz"le birlikte "cinayet"ten de hüküm giydirecek misiniz o sapıklara?

Tarih, bilin bakalım kimi/kimleri  "azmettiricilikle" yargılayacak bu durumda!

***

GÜNÜN SORUSU

Hangi iktidar döneminde bu ülkenin bakanları, "20 yaşındaki küçük kızlara düşkün"lükleriyle fişlendi uluslar arası belgelerde?

(Bkz. WikiLeaks)

***

Verin bakalım fetvasını!

Çorum'da bir kız çocuğu 7 yaşından itibaren 5 yıl süreyle, 60'dan fazla kez babası, amcası ve ağabeyinin tecavüzüne uğramış, olay "babasından hamile kalınca" ortaya çıkmıştı. "İstismar evliliği" önergesine göre bu çocuk kiminle evlendirilecek? Öz babasıyla mı?

Pardon ya...

Acaba önce Din İşleri Yüksek Kurulu Fetva Hattı'na mı sormak lazımdı?

***

Müjde niyetine...

-----

Ve iyi bir haber...

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 15 Temmuz ihaneti sonrası tutuklanan askeri lise ve harp okulu öğrencilerinin durumlarıyla ilgili araştırmanın bir an evvel yapılması ve hiç kimsenin mağdur olmaması için gerekli tedbirlerin alınması için talimat verdiğini açıkladı.

Harp Okulu öğrencileri arasında o ihanetin parçası olan olmuş mudur bilemem ama dünden bugüne gelen "teşekkür" mesajlarına bakarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim:

Cumhurbaşkanı şimdiden 600 ailenin duasını aldı!

Yazarın Diğer Yazıları