Muhteşem üçlü

Sezona bütün kulvarlarda şampiyonluk hedefiyle başlayan ancak şu anda önünde yeni stadında Şampiyonlar Ligi maçları oynama şansı kalan G.Saray, bundan sonra her maçına mutlak 3 puan için çıkmalı ve şampiyonluğu kazanmalıdır. Zira bunun aksi bir durumda G.Saray yönetimi yapılan pahalı transferlerle, teknik heyetle bu başarısızlığı anlatmakta oldukça zorlanacaktır.
O halde sarı-kırmızılılar bu saaten sonra sakatlık ve hakem kararları gibi bahaneler aramaksızın Kasımpaşa’yla başlayarak bütün maçlarını kazanmalıdır. Zaten G.Saray’ın bundan sonra başka hiç bir çaresi yoktur.
Galatasaray teknik heyetinin de düşüncesi bizim gibi olmalı ki, dün gece sarı-kırmızılar maçın başlamasıyla birlikte kazanmak adına her şeyi yaptı. Ara transferde gelen Neil, Jo, ve Santos’un ilk kez ilk onbirde sahaya çıtığı maçta sarı-kırmızılar maçın mutlak hakimiydi. Haftalar sora 4-3-3’e dönen G.Saray’da Santos, Keita ve Jo triosunun yaptığı pres rakibe oynama alanı bırakmadı. Özellikle Santos ortaya koyduğu performansla gerçek kalitesini gösterdi.
İlk yarıda girilen gol pozisyonlarında ancak biririn gol olması G.Saray’ın en zayıf noktasıydı ve bunun cezasını da ikinci yarıda yedikleri golle ödediler. Ayhan’ın bu alanda çok savruk olması, Mehmet Topal’ı defansın önünde yalnız bırakması orta alanı boş bıraktı. Ancak dün gecenin başarılı üçlüsünün dayanılmaz baskısı G.Saray’ı galibiyete taşıdı. Tabi bu arada orta sahanın yükünü tek başına taşıyan ve bir de gol atan Arda’yı da ayrı bir yere koymalı. G.Saray dün gece sezonun ilk maçında yenerken çok zorlandığı rakibini evinde güzel bir mücadeleden sonda devirdi. Ezeli rakibi F.Bahçe’nin yenilgi dopingiyle güzel ve zevkli bir futbol ortaya koydu. Dün gece G.Saray Keita, Jo ve Santos üçlüsüyle tam bir yetenek resitali sundu. Şampiyonluk yolundaki rakiplerine de gözdağı verdi.

Yazarın Diğer Yazıları