Mutlu sona doğru!

Süper Ligi'mizde futbolseverlerin şampiyonluklarına alıştığı Fenerbahçe ve G.Saray'ın erken havlu attığı bu yılki mücadele, gerçekten oldukça ilginç ve bir o kadarda muhteşem geçiyor..Bitime bir maç kala şampiyonun henüz kesinleşmediği ligde, İnönü son zamanların en heyecanlı ve güzel derbi maçına sahne oldu..Bir an önce şampiyonluğunu ilan etmek isteyen Beşiktaş ile herşeye rağmen sezonu ilk üç arasında bitirmeyi planlayan G.saray'ın dün gece ortaya koydukları futbol, hem sahadaki hem de televizyon başındakileri gerçekten memnun etti..

Dün gece İnönü'de iki büyük ekibe yakışır bir futbol seyrettik. Şampiyonluk yolunda  en yakın rakibi Sivas'tan iki puan avantajlı Beşiktaş'ın daha temkinli başladığı maçta, G.Saray oyuna daha çok hakim oldu. Sarı kırmızılar ilk yarıda ortaya koyduğu futbol ile galibiyeti çok isteyen görüntü çiziyordu. Beşiktaş ise iki puanlık avantajın verdiği rahatlıkla, rakibi kendi sahasında kabul ediyor, oyunu rolanti bir havaya sokmaya çalışıyordu. G.Saray, bu sezon ilk kez sezon başındaki performansına yakın bir futbol oynuyor, özellikle Arda ile Beşiktaş'a zor anlar yaşatıyordu. Baros'un Rüstü ile karşı karşıya kaldığı posizyonda golü harcaması, belki de maçın kader anıydı. Zaten herkes G.Saray'dan gol beklerken topun Mehmet Topal'ın ayağıdan sarı kırmızılı ağlarla buluşması oyunun seyrini bir anda değiştirdi.

İkinci yarının hemen başında gelen beraberlik golü G.Saray'ın pes etmeyeceğinin işareti gibiydi. Ancak gelişen bir kontra hücumda  Sabri'nin hatasıyla başlayan posizyonda gelen gol, maçın sonucunu ilan etti. İkinci yarıda oyuna giren Yusuf, attığı bu golle Beşiktaş'ın şampiyonluğunu bir anlamda ilan ediyordu.

Dün gece Beşiktaş aldığı bu galibiyetle rakiplerinin de kazanmasına rağmen, iki puanlık avantajını son maça taşıdı. Kartal, uzun bir aradan sonra mutlu sona oldukça yaklaştı. Beşiktaş'da şampiyonluk şarkılarının sesleri artık kulaklara gelmeye başladı bile..

Yazarın Diğer Yazıları