Neye uğrasalar hüsran oluyor

“Tükürdüğünü yalayacaklar” diyeceğim ama biraz amiyane olacak, ne yapayım doğrusu bu.
Mısır yönetimiyle ilişki kuracaklarmış, inanılacak gibi değil. Buna rağmen yönetime atıp tutacaklarmış ve Mursi’ye sahip çıkacaklarmış. Üstelik Mısır, büyükelçisini çekip kızgınlığını belirttikten sonra! İnanılmaz bir şey.  “Şey”  demeyelim de inanılmaz bir dış politika!
Yakında Esat’la da münasebet kurmaya kalkarlar, Esat kabul ederse! Cilvegözü’nde, 2 kişi öldü. Çünkü, Suriye’nin sınırımıza yakın bölgesinde PKK’lılar birbirleriyle savaşıyorlardı.
Hatay’da bu kaçıncı ölüm!
Hatay’da bu kaçıncı zulüm!
Bayrak satan adamı içerde tuttunuz da ne oldu? Adam çıkınca daha cesur, daha bilinçli konuşuyordu. Karısı da öyle. Hitabeti bayağı güzeldi. Sorduğu sorular haklıydı. Yaptığı itirazlar da!
Bir TGB’liyi evinde bulamamışlar çünkü çocuk imtihana gitmiş, kardeşini gözaltına almışlar. Böyle bir polisiye komedi gördünüz mü? Amerika’da bir zenci öldürüldü, kaç gündür yürüyüş var. Adam gibi yürüyor, adam gibi slogan atıyorlar. Bizimkiler de öyle yapıyorlardı ama onlara vahşice davranıldı. “Hükümet istifa”  demenin neyi yanlış? “Zıpla zıpla, zıplamayan Tayyip” demenin nesi kötü? Amerikalılar bu kadar mizahi olamıyorlar. Hiç bir Amerikalı biber gazı atıldığı vakit: “Biber gazı oley!” diye bağırmaz. 
Bizimkiler mizahi bir tarzla ciddi bir devrim yazıyorlar. Sistem değiştiriyorlar, iktidara yürüyorlar. Dünyanın en zekice başarılmış bir hak devrimi olacak bu. 5 ölümüzün olması acılarımızı dindirmiyor. Ne var ki, hastalardan 2’si iyileşme belirtisi gösterdi. 14 yaşındaki ekmek almaya çıkan çocukla, başka bir genç.

 


***

 


  Boşuna çırpınmayın kaybettiniz. Dindarları da, namuslu din adamlarını da, namuslu akademisyenleri de, külliyen üniversite öğrencilerini de kaybettiniz. Üniversitelerin mezuniyet törenlerinde yazılan pankartların yüksek mizahını takip edebildiniz mi? Öğrencilerine sahip çıkan cesur rektörleri gördünüz mü? Mahkemelerde gözaltına alınanları bir bırakan, bir içeri alan, tekrar bırakan, tekrar içeri alan şaşkın hakimleri gördünüz mü? Gezi Parkını bir kapatıp bir açan valiyi gördünüz mü? Gözaltında şarkı söyleyen gençleri gördünüz mü?
İftar sofralarında siyaset yapan bir başbakan gördünüz mü?
İftarda birbirleriyle yiyeceklerini paylaşan Müslümanların yer sofralarını gördünüz mü?
Gazze’ye gidebildiniz mi?
Osmanlı’yı ihya edebildiniz mi?
Neye uğrasanız hüsran oluyor. Vazgeçin bu işten

 


***

 


Hatırlatma- Benden Twitter konuşmaları isteyen okurlarıma; Benim böyle sayfalarım ve  “hesaplarım” yok. Ancak okur maillerine cevap verecek kadar bilgisayarda yazabiliyorum. Kusuruma bakmasınlar teveccühlerine teşekkür ederim.

Yazarın Diğer Yazıları