40 ilde operasyon: 1730 gözaltı

40 ilde operasyon: 1730 gözaltı
Son 42 gün içinde güvenlik güçlerince 40 ilde düzenlenen operasyonlarda aralarında kadınlarla 18 yaşından küçüklerin de bulunduğu 1730 kişi gözaltına alındı.

İşte bazı operasyonlar:

* Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde polis memurları Feyyaz Yumuşak ve Okan Acar’ın şehit edilmesiyle ilgili olayın meydana geldiği evin karşısındaki daireyi kiraladıkları iddiasıyla gözaltına alınan 6 kişiden 3’ü tutuklandı. Şanlıurfa’da düzenlenen bir operasyonda ise terör örgütü PKK’nın üst düzey yöneticilerinden Abdülhamit A. ile yakın korumalığını yapan Hakan K. ve Emin G. gözaltına alındı.

* Ddiyarbakır’da polis memuru Mehmet Uyar’ın şehit edildiği saldırıya ilişkin yapılan operasyonlar kapsamında PKK terör örgütü üyesi 13 zanlı gözaltına alındı. Kentte  ayrıca 2 kız çocuğunu terör örgütü PKK’ya katılmaları için dağa götürmeye çalışan

2 şüpheli yakalandı.

* İstanbul’da yürütülen operasyonlarda da gözaltına alınan bazı terör örgütü üyelerinin eylem hazırlığında olduğu belirlendi.

* Gaziantep’teki operasyonda geçen yıl 7-10 Ekim’de düzenlenen izinsiz gösterilere katılarak 5 kişinin ölümüne, 38 kişinin de yaralanmasına neden oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 5 kişiden 3’ü tutuklandı.