O kadına...

Referanduma “evet” dedirtme organizasyonunun içindeki “Haçlı parmaklarını” yazmış, AB Raportörü kadının gayretlerini(!) aktarmıştık..
Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Ria Oomen-Ruijten isimli bu kadına, “Rotterdam Türkler Çalışma Grubu ve Sosyal Demokrat Eylem Platformu” adına bir mektup gönderildi.. Başkan Cezmi Doğaner’in gönderdiği mektubu okumanızda fayda var.. Satırlar şöyledir..
“Sayın Oomen; Bu açıklamayı Rotterdam Türkler Çalışma Grubu (Werkgroep Turken in Rotterdam) ve Sosyal Demokrat Eylem Platformu (Social Democratic Platform for Action) adına yazıyorum.
Sizin yaptığınız açıklamada: Türkiye’de Anayasa değişikliği referandumunu destekler ve Erdoğan hükümeti ile dayanışma gösterdiğiniz şeklindedir.
Sizin bu açıklamalarınız, Türkiye’de ve Avrupa’da yaşayan Türk Sosyal Demokratlar tarafından derin üzüntüyle karşılandı.
Sizin ve Partiniz CDA’nın(Het Christen-Democratisch Appél) Türkiye ve Türkler hakkında önyargılı, taraflı düşüncelerini  biliyoruz.
AB ülkelerinde politikacıların önyargılı ve taraflı açıklamaları Türkiye’yi ve Türk halkını AB norm ve değerlerinden  uzaklaştırmakla kalmıyor; Avrupa’da yaşayan Türklere karşı ırkçılığın, ayrımcılığın artmasına da neden olmaktadır.
Türkiye’de halkın yüzde 65 ve Hollanda da Türklerin yüzde 95’i, Türkiye’nin AB üyeliğine karşılar.
Siz, yapılmak istenen Anayasa değişikliğini okusaydınız, inanıyorum desteklemezsiniz.
Hollanda’da insanların özgürlüğü polisin veya Savcının iki dudağı arasında mı?
Bugün Türkiye hapishanelerinde iki-üç yıldır ne ile suçlandığını bilmeyen, hakim karşısına çıkmamış sendikacılar, profesörler, gazeteciler, TV sahipleri ve iki tane de parti başkanı tutuklu.
Erdoğan hükümetinin askeri darbe yapacağını söylediği askerler serbest.
Size soruyorum: Gazeteciler kalemleri ile mi, profesörler bilimsel kitapları ile mi, sendikacılar işçilerle mi askeri ihtilal yapacaklar?
Türkiye’de yapılan askeri darbelerin arkasında ABD ve Avrupa’nın bazı büyük ülkelerinin olduğunu siz benden daha iyi  biliyorsunuzdur.
ABD ve AB izin vermezse, Türkiye’de askeri darbe olur mu?
Türk Sosyal Demokratları, askeri darbelere her zaman karşı olmuşlardır.
Türk Sosyal Demokratları askeri darbelerde hapis oldular ve işkence gördüler.
Türk Sosyal Demokrat hareketinin lideri ve eski Başbakan Bülent Ecevit, 12 Eylül 1980 askeri darbesinden sonra Hollanda  Televizyonu NCRV’ye vermiş olduğu demeçten sonra hapis edildiğini biliyor musunuz?
Türkiye’de Erdoğan hükümetince yapılmak istenen Anayasa referandumu, faşizmi ve diktatörlüğü hedefleyen bir anlayışa yöneliktir.
Bu anlayışı savunmak her şeyden önce demokrasiyi, hukukun üstünlüğü ve hukuk devleti anlayışını yok kabul etmektir.
Anayasa değişikliği ile yapılmak istenen Avrupa değerlerine karşı, Fundamantalist bir değerler ve kültür anlayışını yerleştirmek istemektir.
Türk demokrasisinden, kendi ülkenizdeki demokrasiden talep ettiklerinizden daha aşağısını istemeyiniz. Türkiye ikinci sınıf bir demokrasiye layık görülemez. Türkiye’de demokrasi de sendikal özgürlükleri, basın özgürlüğünü ve insan hak ve özgürlüklerini içermelidir.
Sizin, önyargılardan uzak; tarafsız, yansız ve bağımsız olmanızı istiyoruz.
Saygılar sunarım.
Cezmi Doğaner.
Rotterdam Türkler Çalışma Grubu ve Sosyal Demokrat Eylem Platformu”
Bayan raportör, bu mektuptan anlayacağını anlamış mıdır?!
Yoksa “duygusal” nedenlerle, kafası sabit midir?!

Yazarın Diğer Yazıları