Öcalan’ın düzenlediği Barzani ve AB’nin denetlediği Türk ana

Bir terörist bir devletin anayasasını yazıyor. Bir kukla devlet başkanı ve AB denilen çöküntü birlik de bunu denetliyor.
Nasıl bir şeydir bu böyle. Tarihimizin hangi döneminde bu kadar diz çöktük? O devletin Başbakanı kalkıp baldıran içeceğini söylüyor. Bütün Türkiye baldıran içse yeridir. (Sokrates baldıran zehri içerek hayatına son vermiş ve hakkında yanlış yargılama yapan ve yanlış hüküm veren yargıyı protesto etmişti.)
Bir merdiven projesi varmış. İlk aşamada PKK silah bırakacakmış, sonraki aşamalarda KCK’lılar salıverilecekmiş, ondan sonrakilere Allah kerim! Artık özerklik mi istenir arkasından bağımsızlık mı istenir. Bunlar yapılmazsa da yeniden silaha mı sarılırlar bilmem. Yapılan görüşmeler hakkında silah bırakma sözüne nasıl oluyor da bu kadar güveniliyor hâlâ anlamadım. Kargaların bile gülebileceği bir şey ve üstelik Öcalan silah bırakanlara Kuzey Irak’a geçmelerini öneriyor. Allah’ım aklımı koru! Onlar zaten Kuzey Irak’tan gelmiyorlar mı? İnanın bu cümleyi yazarken bile gülmekten kendimi alamadım. Silahları burada bırakacaklar ama onlara ABD ve AB yeniden silah yollamayacak. Allah’ım tekrar aklımı koru.

 


***

 


Bülent Arınç durur mu? O da bir yorum yapıyor. Diyor ki  “Öcalan önemli bir aktördür.”
Öcalan hangi başarısıyla önem kazanmış? Artık buna gülemedim sinirlendim.
“Geçmişte yaptıklarını bir yana koyalım”  da diyor. İşte buna sinirlenmekten öte ne varsa o söylenilir. Daha dün, yıllar öncesinin 28 Şubatı için 5 Paşamız gözaltına alındı. Bir tanesinin kabahati neymiş biliyor musunuz? Hayrünnisa Hanım’ın elini sıkmamış. Zaten Hayrünnisa Hanım el sıkmıyor. Resepsiyonlarda onun elini atlayarak geçiyorlar. Yok, ille de orada sıkmasını istiyorsanız ve Paşa da böyle yapmamışsa sadece gücenirsiniz. Belki kınar veya sitem edersiniz. Bu zindana atmak için bir sebep midir? Engin Alan Paşa da Başbakan’a ayağa kalkmadığı için zindana atılmıştı. Ben Başbakanın yalancısıyım. Bir nutkunda böyle söyledi. Tarihin en inanılmaz sayfaları bu sayfalar olacak. Büyük kumandanları zindana atmanın sebepleri olarak, el sıkmamak, ayağa kalkmamak....

 


***

 


Başbakan ne kadar enerjik, maşallah. Onun yüzünü görmediğim bir haber saati olmuyor. Üstelik kâh burada kâh orada. Arabistan’dan gelip Viyana’ya koşuyor, hem de ailece. Viyana’daki konuşmasını dinlerken bir yandan da bir şey okuyordum. Konuşmanın bir bölümünü kaçırdım. Bir hadiseden dolayı gazetecinin biri bahse girmiş ve dediği olmazsa eşek gibi anıracağını söylemiş. Bahsi kaybettiği halde eşek gibi anırmamış. Ama ne yapmış biliyor musunuz, Başbakan söyledi; köşesinde bu işi yapmaya devam ediyormuş, böyle  “eşek şakaları” konuşmaları süslüyor. İyi oluyor. Başbakan’ın ne kadar da zeki ve  “yaratıcı”  danışmanları var!..

Yazarın Diğer Yazıları