Olmuyor... Olmuyor...

Liderliği Bursa’ya kaptırdıktan sonra, Trabzon yenilgisiyle de aradaki puan farkı 5’e çıkan Galatasaray için Ali Sami Yen’deki maç, artık bu saatten sonra normal bir lig maçı değildi.
Zira bu dakikadan sonra alınacak kötü sonuç, önünde bir tek şampiyonluk hedefi kalan sarı kırmızıları zor durumlarda bırakabilirdi. Alınacak bir puan her iki takıma da ilaç olmazdı.
Galatasaray’da bunu bilerek maça oldukça hızlı başladı. Öyleki Santos biraz daha dikkatli olsaydı, Aslan daha maçın ilk dakikasında öne geçecekti. Sarı kırmızıların Arda, Hakan Balta ve Baros’u kulübede bıraktığı maçta rakibin üstüne Santos, Keita ve Jo ile dalga dalga geldi. Ancak ilk yarıda sarı kırmızılılar bir türlü futbol topunu kale direkleri arasından ağlarla buluşturamadı. Fenerbahçe ise rakip kalede fazla posizyon bulamamasına rağmen orta alanı istediği gibi kullandı. Elano, Mustafa Sarp ve Mehmet Topal üçlüsü bu alanda devamlı olarak rakip futbolcuların yanında refakatçi gibiydi.


İlk yarısı  golsüz biten maçın ikinci yarısında Arda ile Baros’u oyuna alan Rijkaard, gol istediğini ortaya koydu. Ancak Selçuk’un hiç posizyon yokken uzaktan attığı şut gol olunca, Ali Sami Yen’i buz gibi bir hava kapladı. Franco yediği bu golle sanki Galatasaray’daki kariyerine son veriyordu...


Galatasaray, dün gece bu sezon için çok önemli olan maçı kaybederken, ezeli rakibini kendi elleriyle liderliğe ortak etti. Gerçekten bu maç şampiyonluk yolunda mutlaka kazanılması gerekli bir maçtı ama Aslan bunu yapamadı ve kaybetti. Kaybetti çünkü, ileride son hareketi bir türlü yapamayan sarı kırmızılılar, orta alanda da rakibe topa daha çok sahip olma şansı verdi.
Galatasaray dün gece kendi sahasında aldığı ilk yenilgi ile bütün sevenlerini üzerken, ne yazık ki hafta içinde toprağa verdiğimiz eski başkanları Özhan Canaydın’ın da kemiklerini sızlattı.

Yazarın Diğer Yazıları