Önce parmak, sonunda gövde

TV'lerin ana tartışma konusu bölücü terör. Konuşmacıların büyük bölümü meşrebine göre hareket ediyor. Adam gazeteci kartvizitli, kullandığı cümleye bakın; "Özerklik, federasyon laflarının artık toplumda karşılığı var". Neyi imâ etmekte? Üstüne üstlük bu zatın milletvekilliği adaylığı da vardı. Hem de Mehmet Ağar'ın partisinden. Hangi ilden derseniz, Selahattin Demirtaş'ın hemşehrisi.

...

İş bölünmenin ilk adımına gelince İspanya hatırlanıyor. Kıyaslamaları hazır. 1960'tan bu yana İspanya'da toplam terör kurbanı sayısı 862. Bizim son yılda verdiğimiz şehitler ve hayatını kaybeden sade vatandaşın toplamı bin. Total can kaybı 8 bin. Kimse bunun ana nedenini söylemiyor. Biz yardımcı olalım. Öncelik ABD'de olmak üzere hiçbir Batılı ülke İspanya'nın parçalanmasından yana değil. Sıra Türkiye'ye gelince "parmaktan başlayıp, kol ve başa kadar" gidiliyor. "Ver, ver" diye koro halinde bağırışıyorlar. Son dönemde o kadar ileri gittiler ki AB yetkilisi "HDP'lileri içeri tıkarsanız vizesiz dolaşımı rüyanızda görürsünüz" diye tehdit edebiliyor. ABD Dışişleri Bakanlığı'nın "gey kulüp üyesi" -tesadüfen tanıştım- sözcüsü "PYD-YPG terör örgütü değil" diye meydan okuyor. Eminim mikrofonlardan uzaklaşınca "hepsi hoş çocuklar"ı ilave etmiştir. Hedef belli; Sevr'i hayata geçirmek. Bunlar dost değil. Moskova, Tahran, niyetleri de farksız. "Kapalı Kapılar Ardında Washington"un yerel uygulamalarını izliyoruz.

Sadede gelelim

Savcı olmaya gerek yok. PKK amip gibi çoğalacak. DHKP-C, TİKKO hatta IŞİD'ten transferleriyle kurdukları TAK'ın şehir eylemleri hızlanacak. Artık yerden havaya silahlara da sahipler. C4 ve C5 gibi patlayıcılar zebil. Teknolojik imkânları da kullanabiliyorlar. Anlayacağınız bizi dost bildiklerimizin itleri ısırıyor. "Uyan ey gözlerim, gaflet uykusundan" sanki 2 asır önce bugünler için bestelendi. Bizi yönettiklerini zannedenlerdeki söylem değişikliğine de dikkat; "tek devlet, tek bayrak" bir süredir ülkenin çimentosu olan "tek millet" ile "tek dil" unutuldu. Sizce "yeni millet" tanımı mı kotarılıyor. Bunun ismi olsa olsa "alıştırmadır".

Yakaladıklarımız

* TRT'nin elindeki en iyi spiker Yalçın Çetin. Anlatımı süper. Sesi özel. Bu Kurum'un elinde epey yetenekli isim var. Ersin Düzen, Erdoğan Arıkan, Kerem Öncel ve Alper Bakırcıgil gibi.

* İngiliz holiganlara bu yıl iki adalı ülke Serbest ve Kuzey İrlanda da katıldı. Yetmedi Ruslar büyük bir cephe açtı. Ayrıca bizimkiler ile Hırvatlar yanıcı-yakıcı işlerden dolayı uyarıldı. 10 Temmuz'a kadar bakalım kaç ülke daha kara listeye alınacak. Aklımıza Leeds taraftarının İstanbul'daki taşkınlığı ve sonuçta ikisinin can vermesi geldi. Dileriz Fransa'da yeni "Heysel faciası" yaşanmaz.

...

Başsağlığı

Hakkı Devrim Hocamı kaybettim. Onunla Safa Kılıçlıoğlu'nun ünlü Yeni Sabah'ında çalışmıştım. Hakkı Usta'ya rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.

 

Yazarın Diğer Yazıları