Oralar “Gazi”, “Şanlı” ve “Kahraman”

Antep, Urfa ve Maraş’tan bahsediyorum. Her birinin kurtuluş hikayesi göz yaşartıcı ayrıntılarla doludur. İstiklal savaşında düşman istilasından halk ve asker gücüyle kurtulan kahraman şehirlerimizdir bunlar.
Bugün buralara Patriotlar yerleştiriliyor. Almanya’dan, sömürgeciliğe alışkın Hollanda’dan ve güneydoğu milletlerinin başına türlü belalar açan Amerika’dan...
ABD özel kuvvetleri ile Türk özel kuvvetleri arasında süresiz iş birliğini ön gören mutabakat muhtırası ile ilgili yasa tasarısında bakın neler oluyor. TBMM başkanlığı tasarıyı Dışişleri komisyonuna, ikinci komisyon olarak gönderiyor. Ancak Milli Savunma, tasarıyı görüşmüyor. On gün içinde görüşülmeyince, ana komisyon olan Dışişleri komisyonunda ele alınarak kabul ediliyor.
CHP’li Aytuğ Atıcı:
  “Bu işte bir gariplik var. Ne oldu da NATO dışında ABD ile iş yapıyoruz” diyor. Hükümet, sessizce bu anlaşmayı Meclisten geçirmeye çalışıyor. Aytuğ Atıcı, “Bu anlaşmadan pis kokular geliyor” diyor.
10-28 Eylül’de ABD’de bir tatbikat yapılacak. Ama hükümet TBMM’nin onayını almadan bu tatbikatı yapmaya çalışıyor. Bu anlaşmada süre yok. Bu kadar önemli bir konuda hazırlanan mutabakat muhtırasının altında albay düzeyinde kişilerin imzası var. Usul, Bakanın imzasının olmasını gerektiriyor.
 Yani bizim anlayacağımız, ABD’nin Delta Force birliklerinin Türkiye’ye gelmesinin önü açılıyor. Delta Force birliklerinin Irak’ta yaptıkları vahşeti hatırlayın!

 

***

 

  TBMM’nin “baypas” edildiği başka bir konu var. Mütekabiliyet esasına göre yapılacak yeni kiliseler, TBMM’nin onayı alınmadan yapılıyor. Oysa Türkiye’de kırk bin kilise var ama Atina’da bir tek cami bile yok.

 

***

 

Yüz binlerce kişinin kar, kış, kıyamet demeyip Sarıkamış’a gider gibi Silivri yollarına düştüğü günün akşamında kanallara bakacak oldum. Utanmadan hâlâ “askeri vesayetten” bahsediyorlar.
Usul hatası varmış, ama böylece askeri vesayetten kurtulmuşlarmış. Bu adamlar günün birinde vatanlarını koruyacak bir askeri vesayeti arayacaklar. Çünkü vatanları, Allah korusun elden gidecek. Ama onların böyle bir şeye aldırdıkları yok. Bir damla gözyaşı bile dökmezler.  

Yazarın Diğer Yazıları