Özlü: “Yola gübre dökenler CHP’li olabilir"

Özlü: “Yola gübre dökenler CHP’li olabilir"
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, Adalet Yürüyüşünde yaşanan gübre skandalına ilişkin ilginç bir açıklamada bulundu. Özlü, "Gübreyi dökenler CHP'li olabilir" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, özel bir kanalın canlı yayın konuğu oldu. Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Özlü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara Güvenpark'tan başlattığı Adalet Yürüyüşünün 13. günüde Düzce'de yaşanan gübre skandalına ilişkin "CHP'liler yapmış olabilir" dedi.

Yaşan olayın hiç hoş olmadığını kaydeden Özlü, şu açıklamalarda bulundu:
“Dün akşamki gübre olayı hoş bir olay değil. Bunu tasvip etmiyoruz, keşke hiç olmasaydı. Ancak bir anımı paylaşmak istiyorum. Bundan 1 sene kadar önce CHP İl Başkanlığına saldırı olmuştu. O günlerde tüm CHP camiası bizi suçlamıştı. ‘AK Partililer yaptırmıştır’ diye bizi suçlamışlardı. Meclis’te sordum ve kısa bir araştırma yaptım. O tarihte CHP İl Başkanlığına saldıranların birinin CHP, diğerinin de DSP üyesi olduğunu tespit ettim. Bunu da Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı kayıtlarından alıp, Meclis’te anlatmıştım. Bu gübre olayı hoş değil ama bunu yapanların, yaptıranların siyasal kimliği konusunda biraz daha temkinli olmakta fayda var. Bunun arkasında da CHP’liler olabilir.”

Pek çok etnik kökene sahip vatandaşın Düzce’de hoşgörü ortamında yaşadığını kaydeden Özlü, “Düzce Cumhuriyet döneminde gelişen bir şehir. Düzce’de Cumhuriyet döneminden önce gelişen süreçte Balkanlardan, Kafkaslardan gelen farklı topluluklar yaşar. Çerkes, Abhaz, Gürcü ve bu insanlar 1864’ten sonra Düzce’ye yerleşmiştir. Bunlar farklı yerlerden gelmiş omlarına rağmen barış içinde yaşarlar. Bugüne kadar da Düzce farklılıkları birlikte yaşatan örnek bir şehirdir. Onun için de Düzce’den geçmekte olan bir siyasi partinin genel başkanına Düzceliler olarak kötü davranmamız beklenmemeli. Bir hadise var, ben bunun araştırılmasından yanayım” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler