Öztürk Yılmaz'dan AKP'li Şentop'a sert tepki

Öztürk Yılmaz'dan AKP'li Şentop'a sert tepki
CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, 24 Haziran'daki seçimlerde Cumhurbaşkanlığı aday adaylığını açıklaması üzerine kendisine gülen AKP'li Şentop'a sert tepki gösterdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, 24 Haziran'daki seçimlerde Cumhurbaşkanlığı aday adaylığını açıklaması sonrasında adaylık sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Yılmaz "Bu ülke meselesi. Ben de gövdemi taşın altına koyuyorum. Mesele kazanabilmektir. Partim tarafından aday yapılmam halinde yüklenip alacağımızdan eminim" dedi.

"İŞİN CİDDİYETİNİ ANLAYAMAYANLAR..."

CHP’li Öztürk Yılmaz açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Değerli kardeşlerim, Çok kritik bir sürece girdik. Dün yaptığım adaylık açıklamamın ardından işin ciddiyetini anlamayanlar veya işi sulandıranlar şunu çok iyi bilmelidirler ki; 24 Haziran’da yapılacak seçimlerde, CHP’nin adayı, demokrasiyi geri getirmek sorumluluğuyla yollara düşecektir. Bu süreçte yüklenilen sorumluluk, bu kadar ağır ve ciddidir! Bu seçimin telafisi yoktur, sandıkta demokrasi ve cumhuriyet oylanacaktır ve bu iki şeyin telafisi yoktur! Bu ülke meselesi. Ben de gövdemi taşın altına koyuyorum. Mesele kazanabilmektir.”

“Partim tarafından aday yapılmam halinde yüklenip alacağımızdan eminim” diyen “Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusundaki açıklamam üzerine dün ve bugün halkımızdan inanılmaz bir destek alıyorum. Yürekten teşekkür ediyorum. Bu arada yaptığım açıklamayı tam okumadan sanki partimden ayrı kendi başıma aday olacakmışım şeklinde yanlış anlayanlar da olmuş. Böyle olmadığı ve olamayacağı açık. Ben görevimi yaptım ve ciddi bir alternatif sundum. Her şeyin hayırlısı. Bu saatten sonra partimizin vereceği karar esas olacaktır ve hepimiz ona uyacağız. Umudun ışığı sönmez!" ifadelerini kullandı.

“AĞLAMAK İSTEMİYORUM” DEMİŞTİ

Yılmaz, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, "Artık kenardan aday olunmaz, tavşan aday olunmaz. Burası er meydanıdır. Bunu olabilecek insanların ortaya çıkması gerekiyor. Kimseden korkum yok, veremeyecek tek bir hesabım yok. Ben CHP önünde boynumun bükük olmasını istemiyorum. Ağlamak istemiyorum. 25 Haziran'da yeni bir yaza uyanmak istiyorum" demişti.

Yılmaz’ın adaylık açıklamasını, katıldığı televizyon programında öğrenen AKP’li Mustafa Şentop kahkaha atmıştı.

İlgili Haberler