Perşembenin gelişi...

’Perşembe’nin gelişi Çarşamba’dan bellidir’ diye bir deyim vardır..Beşiktaş’ın Ukrayna’dan döndükten sonraki hali bana tam bunu hatırlatıyor..
Diyeceksiniz ki, evet Beşiktaş parlak bir giriş yaptığı yeni sezonda daha ilk yenilgisini aldı, ancak bu yenilgi öyle bir yenilgi oldu ki sanırım genç teknik adamın bunun altından kolay kolay kalkacağını hiç sanmıyorum..
Peki Beşiktaş bu kadar iyi giderken neden böyle birden tepetaklak oldu. Tabi bunun bir çok nedenleri var. Zira, Ukrayna’da Rüstü yoktu..Uğur son anda sakatlandı..Sivok büyük bir kayıptı. Ancak Beşiktaş bu deplasmana giderken tek golle bile olsa avantajla gitti..
Peki öyleyse Kartal neden böyle kötü bir yenilgi ile UEFA’ya veda etti. Burda hemen futbolcular suçlanabilir. Teknik heyetin ilk yaptığı da zaten bu. Ancak Beşiktaş’da esas ve tek şuçlu Ertuğrul Sağlam ile Sinan Engin’dir..Özellikle Sağlam’ın Beşiktaş’ın başına gelmesinden bugüne kadar sürdürdüğü her maça ayrı kadro belirlemesi Beşiktaş’ın sonu oldu. Diyeceksiniz ki ama bu maçta genç hoca ideal tertibini çıkardı. Daha ne yapsın..
Gerçek öyle değil.. Zira Sağlam’ın yanlışı takımda durup dururken yaptığı adam değişikliklerin doğru olduğunu sanmasıydı. Evet takımda zaman zaman değişişikler yapılmalı. Hatta Ukrayna’daki maçta kesinlikle yapılmalıydı. Zira Ertuğrul hoca bu takımla istanbulda oynamış ve rakibi tanımıştı. Üstelik tek golle kazanılan buradaki maçta, rakibin çok tehlikeli ataklarını da görmüştü. Bu maçı seyreden herkesin gördüğü, ikinci maçın zor olduğunu Ertuğrul hocanın görmemesi mümkün değildi..Ancak hoca şunu görmedi. Bir golle bile olsa avantajla gidilen maçta Bobo, Holosko, Tello ve Delgado dörtlüsüyle maça çıkmanın gerçek bir intihar olacağını hiç ama hiç düşünmedi. Beşiktaş’a bir beraberliğin turu getireceği bir maçta defansa hiç yardım etmeyen, top rakipteyken top kazanma ve rakibi engelleme yetisi bulunmayan bu dört futbolcuyla çıkmanın nasıl bir açıklaması olabilirdi..
Ertuğrul hoca sık sık adam değiştirmekten bahsederken, bu değişiklikleri rakip takımları süzerek ve onları iyi etüt ederek yapsaydı, bütün bunlar başına gelmezdi. Ancak genç hoca bir maç önce İstanbul Belediye karşısında yine durup dururken yaptığı değişiklikler ile iki puan bırakırken, ne bu maçın provasını yaptı, ne de bunları düşündü. İşte bu yüzden Perşembe  faciasının geleceği daha o günden zaten belli olmuştu..

Yazarın Diğer Yazıları