Pino varsa kolay!

Türkiye Kupası’nı en çok kazanan takım olmasına rağmen, bu kupayı en son Hagi’nin görev yaptığı 2004-2005 sezonunda Fenerbahçe’yi 5-1 yenerek müzesine götüren G.Saray ve yeni hocasının öncelikli hedefi yine kupaydı..
Rumen teknik adam beklenenin aksine yedek kadro ile değil, ancak bazı görev değişiklikler yaparak sahaya çıkması, Rumen teknik adamın kupayı istediğini ortaya koydu. Cana’yı Neill’in yerine, Aydın’ı orta sahanın sağına, Elano’yu da daha içeriye alan Hagi, Misimoviç’e ise hiç görev vermemişti..
1.Lig’de şampiyonluk kovalayan Denizli’nin hocası, Galatasaray’ın eski yıldızı Hamza ise Samsun maçı nedeniyle sahaya genç bir kadro ile çıkmıştı..İki takımın kadro yapılarıyla ev sahibinin maça ağırlığını koyması en mormal bir düşünceydi.
Hagi, genç Aydın ile Kewell’i orta sahanın sağ ve soluna koyarak Pino’ya yardımcı olmalarını istemişti. Ancak eski günlerini aratan Kewell ile son şansını kullana Aydın bu görevi yapamadı.
Elano orta sahanın ortasında geçen haftadan çok daha etkiliydi. Attığı gol de kalitesini gösterdi. Rumen teknik direktörün ikinci yarıda yaptığı değişiklikler, Sabri’nin ileriye alınması ve genç Emre’nin oyuna girmesi G.Saray’ın daha etkili olmasını ve gollerin gelmesini sağladı..
Galatasaray dün gece Kolombiyalı golcüsü Pino’nun güzel oyunu ile kupada iyi bir başlangıç yaptı. Hagi’nin oyuna müdahae etmesi, galibiyeti getiren en önemli faktördü...

Yazarın Diğer Yazıları