PKK kaymakamları resmi araç binip flama açtı!..

Kapıya dayanan IŞİD operasyonu.. Eylül ayının ikinci yarısından sonra vites büyütecek sözde çözüm süreci..

Davul iktidarın boynunda asılı tokmak ise ABD’nin elinde..
Olup bitenlerden iktidarın da muhalefetin de her hangi bir kaygısı sıkıntısı yok..
Torbadan çıkan milletvekilleri yorgunluktan(!) kafalarını kaldıramıyor.
Sanırsınız ortalık çiçek bahçesi..
Bazen düşünüyorum  “acaba bende mi bir arıza var”  diye.. 
Haber, gazetecinin tek gıdasıdır.. Fakat bu durumdan çok şikayetçiyim.. Haber yazmak istemiyorum ama ne hikmetse o dönüyor dolaşıyor beni buluyor.. Kaçabilmemin imkanı yok.. Ben de yediğim güzel bir öğle yemeğinin ardından güzellemeler düzmek, yüksek perdeden en kral tahlilleri yazmak istiyorum ama peşimi bırakmıyor bu haber denen illet!..
Tatlı tatlı geğirmek istiyorum;
Yüzde 10’u bile tutsa tahlillerimin “ben bunu demiştim” diyip..
Sınıf atlayıp ünlü Türk büyüklerinin arasına katılıp, racon kesenlerden olmak için krizler geçiriyorum.. Ama yakamı bırakmıyor bu haber denen virüs..
İlacını bir bulabilsem bu habercilik hastalığının belki de kurtulup daha yararlı bir hastalığa kavuşmak için parke taşları döşeyeceğim siyasetçi olma yollarında.. 
Bugün de olmadı!..
IŞİD operasyonu, çözüm süreci derken .. Oraya buraya koşturup “ne oluyor”u araştırırken yine önemli bilgiler düştü önüme..
Terör bölgesinden;
Bölgede alan hakimiyetini tamamen ele geçiren, vergi toplayan, mahkeme kurup yargılama yapan sözde yöneticilerini atayan terör örgütü PKK, sözde kaymakamlarına resmi araçlar tahsis etmiş.
Yanlış okumadınız!..
Bölgedeki sağlam kaynaklarımdan aldığım bilgiye göre, sözde kaymakamlar kendilerine PKK’nın tahsis ettiği araçlara paçavralarını flama niyetine takıp geziyorlar, denetleme yapıyorlar, talimatlar yağdırıyorlar. Bunlardan birkaçı güvenlik birimleri tarafından yakalanıp ilgili mercilere teslim edilmiş ancak ikazla yetinilip serbest bırakmışlar.
Niye?..
Aman!.. Çözüm sürecine zeval verilmesin..
Bölgeden farklı bir haber. Korucuların güvenlik birimlerine ilettikleri  son raporda çok ciddi uyarılar var.
34 bine yakın giriş yapan Yezidilerin gelişigüzel yerleştirilmeleri ve PKK’nın ticareti ile ilgili kısmi bilgileri dün aktarmıştım. Üstüne yenileri eklendi. Bir kaynağım şunları söyledi;
“Bölgedeki dini inanç farklılıkları yüzünden her an bir kıvılcım çıkabilir. Bölge halkı Yezidilerin bazı davranışlarını kendi inançlarına saygısızlık olarak değerlendirip tepki gösteriyor. Bu tepkiler bir anda Suriyelilerle yaşanan gerginlikler benzeri olaylara sebep olabilir. PKK kontrolünde bölgeye getirilen Yezidiler barakalarda boş evlerde kimseye sorulmadan oturuyorlar. PKK kendine Yezidiler vasıtasıyla yeni üsler oluşturuyor. Halk çok huzursuz...” 
Ankara bunları tınlıyor mu?..
İktidara bakalım;
Zirve üstüne zirve yapıp Obama’nın verdiği ev ödevini çalışıyorlar.
Muhalefet;
Her zaman olduğu gibi iç kavgalarıyla meşguller.. Son kurultayını az önce tamamlayan CHP’de hâlâ içten içe “acaba bu sonuçlarla yeni bir kongreye daha gidebilir miyiz” fikir jimnastiklerine başlandı. MHP ise malumunuz, “hain” avı devam 
ediyor..
Ankara’daki IŞİD zirveleri demişken oradan da haber notu aktarayım.
AKP Genel Müdürü ve alt başkan Ahmet Davutoğlu, önüne getirilen dosyalara bakıyor bakıyor ve koalisyon güçlerinin IŞİD’e düzenleyeceği ilk hava operasyonları ile Türkiye sınırlarına dayanacak 3 milyona yakın göçmen için ne çözüm bulunabileceği konusunda kara kara düşünüyor..
Hükümet kaynaklarından aldığım bilgilere göre Davutoğlu, güvenlik birimlerinin “3 milyon mülteci kapımıza dayanır” tespitine önce inanmamış. Daha sonra Suriye ve Irak’tan kaçanlara Arap ülkelerinin kapılarını tamamen kapattığı ve bunların Türkiye’de olduğu hatırlatılınca alt başkan Davutoğlu  “kaynak yaratma ” çalışmaları yapılmasını istemiş.
Ankara’dan yeni bir lastik patlama sesi duymaya hazır olun..
Ama haklısınız!..
Bu kadar stepnesi bol ve sağlam olan iktidara ne olur?..

Yazarın Diğer Yazıları