PKK Suruç’u tampon bölge yaptı, koridor açıldı

Gerçekler, doğrular ustaca gizleniyor.. Bir gerçeğin azıcık ucundan gösterdin mi anında tüm yalanlama aygıtları karşı operasyona geçiyor.. Yalanlar ise oldukça profesyonel bir şekilde doğrular olarak yutturuluyor..

Şu son kanlı isyan hareketinden sonra olanlara bakın!..

Neymiş efendim?..

Kobani’de IŞİD’e karşı savaşırken yaralanan ve tedavi için Türkiye’ye getirilen PKK’nın Diyarbakır ve Hakkari sorumluları sınır kapısındaki yüz tanıma sistemi sayesinde yakalanmış.. Pisliklerin, Suruç Devlet Hastanesi’nde çekilen fotoğraflarını da servis ettiler. Bunu bir başarıymış gibi kamuoyuna yutturmaya çalışıyorlar..

Suruç Devlet Hastanesi’nin terör örgütünün tedavi merkezi olduğu  belgelendi ama umurlarında değil. Millet keriz ya!..

Suriye sınırını tutmak için gece gündüz nöbet tutan askerin sokulmadığı geçiş noktalarından birisi de Mürşitpınar sınır kapısı.. Asker bu sınır  kapılarında tedbir almak istiyor ama siyasi irade izin vermiyor. Sonra da algı operasyonu..

Padişah bir gün dalkavuğuna demiş ki  “Bana öyle bir şey yap ki özrün kabahatinden daha büyük olsun” .. Dalkavuk durur mu hemen kabul etmiş. Bir gün sarayın bahçesinde gezerken dalkavuk padişahın hemen arkasına geçip çok uygunsuz bir el hareketinde bulunmuş. Padişah hiddetlenip “Ne yapıyorsun sen”  diye bağırınca da dalkavuk cevabı yapıştırmış,  “Kusura bakmayın, affedin hünkarım hanım sultan sandım” diye..

Dahası var;

Terör örgütünün Dağlıca’daki noktalarına Hava Kuvvetleri’nin savaş uçakları ağır bombardıman düzenlemiş.. Bu bilgiyle beraber emrin Ahmet Davutoğlu tarafından verildiğini kapı arkalarından fısıldadılar.

Göstersenize şu ağır zayiat fotoğraflarını da hep beraber kalbimize biraz  ferahlık gelsin. Yıllardır asker bağırıyor  “hava harekatları ile sonuç alamıyoruz. Teröristler mağaraların içine döşedikleri raylı havan topları ile bize saldırıyorlar. Alan hakimiyetini kaybettik. Yetki verin, kara harekatı ile inlerine girip hainleri temizleyelim” diye..

Madem  “çözüm süreci bitti” algısını kamuoyuna kabul ettirmek istiyorsunuz; versenize askere kara operasyonları yetkisini de görelim.

Dedim ya; yalan makineleri bunlar. Bir taraftan çözüm süreci bitti dümenine yatarken, diğer taraftan el altından, HDP/PKK ile iş tutmaya devam ediyorlar. El altından gidip gelen çözüm süreci taslakları.. Bebek katili Öcalan ile HDP’liler arasında kırmızı hat üzerinden yaptırılan  “özel” telefon görüşmeleri.. Öcalan’ın kendi el yazısı ile yazdığı notların, mesajların fotoğraflarının çekilip HDP’lilere Kandil’e gönderilmesi..

Ha bu arada!.. Ara not olarak aktarayım; HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Diyarbakır basın toplantısında sadece  “Öcalan ile mesajlaştık”  diyip kendine verilen not metnini okumaması Hükümeti çok üzmüş. AKP kulislerinde Davutoğlu’nun “Demirtaş bize fena gol  attı” dediği konuşuluyor.

Tekrar Suruç’a dönelim.. Ankara’nın güvenlik kanadının karşı çıktığı, ayaklanma çıkarılan, PYD’li Salih Müslim’in  “Kobaniye silah yardımı koridoru açılması”  isteğine...

Siyasi iktidar, bir yandan “PKK’lıları yakalıyoruz” görüntüsü verirken diğer yandan da sivil kuruluşlar vasıtasıyla koridoru açtı. Yaralı getirip götüren ambulansların içinde  “Kobani”ye silah ve mühimmatın da gittiğini Ankara’daki sağlam güvenlik kaynakları artık net bir şekilde konuşuyor. Demek, Salih Müslim de dümenden Recep Erdoğan ve iktidara çakıyor ki üzerimize çöken kan uykusundan uyanmayalım!..

Bu arada, güvenlik ve istihbarat birimlerinin raporlarına yansıyan bilgilere göre; biz kendi güvenliğimiz için Suriye sınırının ötesinde güvenlikli bölgeleri kuramadan ve ABD’den şamar üstüne şamar yerken PKK Suruç’ta, tampon bölgeyi kurdu. Bir de terör örgütü Suruç’ta sözde “şehitlik” inşa etmeye başladı.

İstihbarat raporlarındaki cümleleri aynen aktarıyorum;

“Ayn el-Arap/Kobani’de ölen PKK’lı teröristleri Türkiye tarafına taşıyan örgütün, 2004 yılından bu yana Diyarbakır Lice ve başka yerlerde olduğu gibi Suruç’ta da sözde şehitlik oluşturduğu tespit edildi. IŞİD’in kuşatmasından ötürü Ayn el-Arap/Kobani’ye gitmekte zorlanan PKK’lıların ve sempatizanlarının Suruç’ta oluşturdukları sözde PKK şehitliği ile sınırın Türkiye tarafından bir özerk bölge oluşturmayı hedefledikleri anlaşıldı. PKK’nın, Kobani’de ölen KCK/PKK/PYD militanlarını rahatlıkla bu tarafa taşıyarak Suruç’taki örgüt mezarlığına defnettiği ve burayı gelecekte kurulacak sözde ülkelerinin bir yeri olarak halka lanse ettikleri anlaşıldı.

Örgüt, tampon bölge olarak kullandığı Suruç’ta ayrıca PYD’ye lojistik destek sağlıyor, eleman ve teçhizat gönderiyor.

...

çok önceden planladıkları sözde şehitliklerini oluşturdular. Barış sürecince kendi taraftarlarına savaşın devam ettiğini ve devletin yaptığı hiç bir şeyi unutmadıkları mesajını, davaları uğruna emek verenleri hiç bir zaman unutmadıklarını, bu ölenlerin ailelerine ve akrabalarına sahip çıkıldığı vb. mesajlarını görsel ve fiziksel olarak basın yayın yolu ile işlemişlerdir. Suruç’ta oluşturulan mezarlıkta bu kapsamda oluşturulan ancak Kobani olayları ile ön plana çıkan, ileride Kobani kahramanları olarak adlandırılacak ve bir destan kahramanı olarak kullanılacak bir mezarlıktır. Bu mezarlığa daha önceden de bir çok terörist cenazesi gömülmüştür.”

Şu çok merak ettiğiniz gerçekleri ABD’den duyduğumuz IŞİD pazarlıklarına geçersek de;

İktidar, ABD’ye “BM kararı alınsın. Koalisyon güçleri olarak karadan girelim” diye yalvarıyor. ABD ise sürekli  “BM kararı olmaz. Sen karadan gir, ben seni havadan desteklerim” diyor..

İktidar ABD’ye,  “Biz ÖSO’yu vakti zamanında eğittik, destekledik ama içinden El Nusra, onun da içinden IŞİD çıktı. Askeri ikna etmekte zorlanıyorum. Asker arkadan vurulmaktan korkuyor” mesajları gönderiyor..

Ankara çok sıkıntılı..

Bir de küçük sıkıntı var!.. Tekrar başlayan dünkü Ankara Salısı klasiğinde, AKP kulislerinde 2015 Haziran genel seçimlerinin Nisan ayına çekileceği ve Meclis’in Ocak ayında tatile sokulacağı konuşuluyordu.

Maksat açık; Yolsuzluklar ile ilgili 4 eski Bakan hakkında kurulan Soruşturma Komisyonu’nun kadük kalması...

Kafalar, savaş ortamında bile cin gibi çalışıyor!..

Yazarın Diğer Yazıları