Politikada oyma sanatı

Bir süredir CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu'yla uğraşanlar yeni cephe açtılar. Çalıştaydan daha güçlü çıkması beklenen İYİ Parti'nin durumu bazılarına malzeme verdi. Tüm seçim kampanyası süresince popolarını kıpırdatmayanların saldırıları, sonunda Meral Akşener'i patlattı. Aslında kısa sürede gelinen nokta için "faydalı oldu" diyebiliriz. İçerideki silkiniş ve diriliş çok net.

Olayın bir de dış mihrakları var. Bir yerde CHP'deki içsavaşı harlayanlar yeni cephe açmış oldular. Aynı yüzler ve tipler yeniden iş başı yaptılar. Bunların büyük çoğunluğunun konuşma engellilerden oluşması dikkat çekici. Tek iyi tarafları, son sözlerini önce söylemeleri. Yıllardır AK Parti'ye yıkama yağlama yapanların şimdi MHP'ye yatırım yaptıkları hemen fark ediliyor.

Esas şaşırtıcı olan yıllarca büyük bir ilimizde savcılık görevi verilenlerin bugünkü dönüşümleri. Bu zatımuhteremlere göre "Şu anda en mutlu parti MHP". Belli ki, yoğurt mayasını başka bir göle çalmaya uğraşıyorlar.

Başı çekmek

Bir SETA elemanı olan Zahid Sobacı'ya göre ise "İYİ Parti'deki erime yeni başlamadı!" Bu doçent lafı dolaştırıp dolaştırıp "Bu partiye zaten ihtiyaç yoktu ki" demeye getirdi.

Koca koca adamların yalan söyleme rahatlığı meydanda. "Aslında, Abdullah Gül çıkınca Meral Hanım bitmişti" diyecek kadar çarpıtma ustaları. Bunu iddia eden Sahibinin Sesi'ne şunu yöneltmek istiyorum; "Gül mü Akşener'i bitirdi, yoksa Akşener mi Gül'ün yolunu tıkadı?"

Her zaman Doğrucu Davut olmakla tanıdığımız Barış Doster'deki dönüşüme ne demeli? 24 Haziran sonrası yönünü Saraya çevirenlerden oldu. Doğrusu yanılmak istiyoruz. Son günlerde, iktidar yanlılarına fazla gülücük yollaması dikkatlerden kaçmamakta.

Onca konuşmacı içinde tek bir kişi çıkıp şunu sordu; "Ak Parti'nin 1 Kasım'dan bu yana kaybettiği 11-12 milyon oyu niye görmüyorsunuz?" A. Ömer Lütfü Avşar'ın bu çıkışına kimsenin cevap verememesi daha da enteresandı.

Herkes okusun

Bana da birkaç şey yöneltmek düşüyor. İYİ Parti'de kopuş bekleyenler, bunun için gayret edecekler, fazla aceleci. Onlara MHP'nin 1 Kasım'a göre kaybettiği oy oranına iyi bakmalarını öneriyorum. 11.2'yi zafer gibi gösterenler sadece "siyaset oymacıları"dır.

HaberTürk'teki Lütfü Türkkan'ı beğendiğimi itiraf etmeliyim. İYİ Parti'nin Grup Başkan vekili muhatabı Buse Biçer'i adeta kararttı. "Rotamız belli; Atatürkçü ve Türk milliyetçisiyiz"i çok net vurguladı. Ardından ilave etti; "Kopuş bekleyenler, daha çok beklerler. Olmazsa olmazımız ise Meral Akşener'le devam etmektir".

Gerçekten de kısa sürede sıfırdan bir parti yaratan bir insanın son saldırıları hak ettiğini sanmıyorum. 5.5-6 milyon oy almak kesinlikle başarıdır. Dün de yazdığım gibi, daha fazla oy toplayamamanın ana nedeni "ince kurgu"dur. 29 Mart'ta bunun fazlasıyla telafi edileceğini herkes görecek. İl Genel Meclisi'nden çıkacak sonuç bazı senaryo yazarlarını hayal kırıklığına uğratacaktır.

Meral Bacı, öncelik bayanlarda olmak üzere tüm Türkiye insanının umudu olmayı sürdürecektir. İYİ Parti'nin kalıcılığı tartışma götürmez.

***

Trabzon hâkimiyeti

Hüseyin Movit dostumuz, zaman zaman köşemize epey katkıda bulunur. Özelliği, yolladıklarının modasının hiç geçmemesi. Buyurun size bunlardan biri daha:

* İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Of.

* Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Of-Dernekpazarı.

* Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Of -Fatih Yedikuleli-.

* Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Trabzon merkez.

Bir yerde kendilerini Trabzon'a bağlı saymazlar. Yani Özerktirler! Burada insanın aklına türkücü İsmail Türüt'ün bir esprisi de geliyor; "Oflular doğrudan yukarıya bağlıdır".

***

Daha fazla gecikmeden

Mesut Özil'i kimlerin hedefe oturttuğu belli. Alman Futbol Federasyonu'nun suskunluğu ve son açıklaması itiraf gibi. Adamların niyeti çok net. Yalnız unuttukları şey, bu ülkenin her yaş grubu takımında pek çok Türk'ün yer aldığı. Hepsi de başarılı bu gençler Mesut ağabeylerinin yerini rahatlıkla dolduracak yetenekteler.

Özil'e en büyük desteği bu Türk gençlerinin vermesi kesin. Yeri gelmişken Mesut Özil'i ben de tebrik ediyorum.

...

GÜNÜN SÖZÜ

Dün zekiydim, dünyayı değiştirmek isterdim; ama bugün akıllıyım, kendimi değiştiriyorum. Mevlana

Yazarın Diğer Yazıları