Strateji uzmanı emekli askerler Putin-Erdoğan görüşmesinde olacakları açıkladı

Strateji uzmanı emekli askerler Putin-Erdoğan görüşmesinde olacakları açıkladı
Erdoğan ile Putin arasında gerçekleşecek kritik zirve öncesinde strateji uzmanı emekli askerler, görüşmede olacakları açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı uzun bir aranın ardından Karadeniz kıyısındaki Soçi kentinde buluşturacak zirvenin gündeminde iki taraf için de “sıkıntılı” konular var.

Bir buçuk yıldır yüz yüze temas kurmayan liderlerin çantasında sorunların biriktiği zirve öncesi Erdoğan, biri Moskova’yı kızdıran, diğeri sevindiren iki açıklama yaptı. İlki “Kırım’ın ilhak edildiği“ yolundaki sözleriydi, ikinci ise Amerikan CBS kanalıyla söyleşisinde yeni S-400 füzeleri alımına yeşil ışık yakmasıydı.

Bu kritik görüşmeden önce strateji uzmanı emekli askerler, Putin-Erdoğan görüşmesine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

"MANEVRAYA OLANAK SAĞALAYACAK MI"

Strateji uzmanı emekli asker Ahmet Yavuz görüşmeye ilişkin, "Bir yılı aşkın bir süredir ABD ile yol almanın yeni yolları aranıyordu. Son ziyaret bunun mümkün olmadığını ortaya koydu. Yarından sonraki Soçi görüşmesi bakalım tekraren büyük bir manevraya olanak sağlayacak mı? Sağlarsa neyin karşılığında olacak? Esas soru budur" ifadesini kullandı.

"UMARIM KAYBEDECEKLERİMİZ AZ OLUR"

Bir başka strateji uzmanı emekli asker Ahmet Bedir Koyun ise görüşmeye ilişkin "Eli kötü olan ve Pazarlık gücünü kaybetmişlerin, rulet masasında kazanması mümkün değildir. Umarım kaybedeceklerimiz az olur" yorumunu yaptı.

İşte o açıklamalar:

İlgili Haberler