Putin'in danışmanından 'darbe' açıklaması

Putin'in danışmanından 'darbe' açıklaması
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Danışmanı Alexander Dugin, TBMM'de kurulan Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nun önüne çıkmadan önce darbe girişimine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Dugin, darbenin arkasında CIA ajanları olduğunu söyledi.

FETÖ 15 Temmuz darbe girişimini araştırmak üzere kurulan Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu, ki hafta çalışma takvimini ve dinlenecek isimlerin listesini belirlemişti. O listede darbeden bir önce Ankara'da bulunan ve ısrarla Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan'la görüşmek isteyen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Danışmanı Alexander Dugin'e de yer verilmişti.

Bugün Komisyon'un karşısına çıkıp, soruları yanıtlayacak olan Dugin, hemen öncesinde darbe girişimine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aydınlık'ta yer alan habere göre Dugin, darbe girişiminin, Amerika’nın Erdoğan ve Türkiye’ye yönelik bir girişimi olduğunu söyledi.

Dugin'in yaptığı açıklamalar özetle şöyle:

Darbe Komisyonu'na çağrılmasıyla ilgili olarak görüşü sorulan Dugin, "Türkiye’deki darbe girişimi sadece Türkiye’nin siyasi bir meselesi değil, kesinlikle jeopolitik bir mesele. Erdoğan’ı indirmeye, Türkiye’de iç savaş çıkarmaya çalışan FETÖ’nün arkasında çok büyük bir oyuncu, çok ciddi bir jeopolitik güç vardı." diye yanıtladı.

Darbe girişiminin sadece Türkiye’nin iç meselesi olmadığını, bir siyasi gücün diğerini alt etmeye çalıştığı bir olay olmadığını belirten Dugin, "Darbe girişiminin arkasında jeopolitik bir ajanda vardı. Çünkü FETÖ’nün merkezi ABD’de bulunuyor ve arkasında CIA ajanları var." dedi ve ekledi:

"Bu darbe girişimi ABD’nin Erdoğan’a  rejimine yaptığı bir savaş ilanıydı. Fetullah Gülen’in iadesi talep edildiğinde de bu konu iyice netleşti, çünkü iade talebi reddedildi. Bu nedenle bu darbe girişiminin Amerika’nın Erdoğan ve Türkiye’ye yönelik bir girişimi olduğu artık çok açıktır."

Komisyona Rusya'nın da dahil edilmesi konusundaki görüşü sorulan Dugin, ABD'nin Erdoğan’dan memnun kalmadığını ve onu kendi kuklası ile değiştirmek istediğini belirterek, "Bu kukla, ABD’nin Ortadoğu politikalarını Erdoğan’ın yapmadığı biçimde takip edecekti. Bu durumda jeopolitik bir darbe girişimi ile uğraşıyoruz demektir. Bu da diğer büyük jeopolitik güç olan Rusya’nın davet edilmesini gerektiriyor." yanıtını verdi.

Dugin sözlerini şöyle sürdürdü:

"Darbe girişiminin arkasındaki gerçek stratejiyi ve paradigmayı örneğin sadece Türk istihbaratına dayanarak çözemeyiz. Çünkü bir NATO üyesi olan Türkiye’de Amerikan ajanları cirit atıyor. Türkiye, NATO kampında olarak, ABD’nin tarafında olarak, bu darbecilerin arkasındaki güçleri araştırmak için doğru yolları bulamaz. Ankara, bu darbe girişiminin gerçek ve en yakın sebepleri konusunda adaleti sunabilecek olan diğer büyük jeopolitik güce ihtiyaç duyuyor.

ABD hem içeride hem de dışarıda faaliyet gösteren ağları vasıtasıyla bu soruşturmayı saptırabilir. Aynı zamanda FETÖ’nün Sovyetler sonrası dönemden itibaren Rusya’da da mevcut olduğunu biliyoruz. Rusya’nın soruşturmaya katılması Rusya açısından da kendini güvenceye almak anlamında çok önemli. Çünkü burada da aynı Amerikancı, Gülenci ağlar mevcut. O nedenle bu soruşturmayı gerçekçi, tarafsız ve adil yapmak için birlikte yürütmeliyiz."

İlgili Haberler