Rezil olduğu kadar pişkin de!

Rezil olduğu kadar pişkin de!
Rezil olduğu kadar pişkin de!

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Aşkar, "Namaz kılmayan hayvandır" sözlerinin tepki görmesi üzerine Sabah gazetesine bir demeç verdi. Aynen şöyle diyor: "Ramazan Sevinci programında, konunun önemini vurgulamak amacıyla kullandığım ifadeler maalesef yanlış anlaşılmıştır. Yanlış anlaşılmaya ve maksadını aşan yorumlara sebebiyet verdiğim için kamuoyundan özür diliyorum. Hayırlı ramazanlar."

(...)  Bu maksadını aşan yorumu yapan Diyanet İşleri mi yoksa İlahiyat Fakültesi Dekanı mı? Bir din adamı, önce bir halt yiyor ve sonra utanıp sıkılmadan hepimizin gözünün içine bakarak "Ben öyle demedim siz yanlış anlıyorsunuz" diyebiliyor.

Bu "canlı" o üniversitede, o fakültede öğrencilerini zehirlemeye devam edecek mi?

Mehmet Y. Yılmaz Hürriyet

 

 

*

 

 

Hakkı Devrim vefat etti

Gazeteci Hakkı Devrim dün sabah saat 10.00 sularında vefat etti. On gün önce soğuk algınlığına yakalandığı belirtilen 87 yaşındaki Devrim'in ölüm haberini kendisi gibi gazeteci olan oğlu Serdar Devrim verdi.

1929 yılında Eskişehir'de doğan Hakkı Devrim mesleğe 1952'de Son Saat'te başlamış, Tercüman, Havadis, Yeni Sabah, Ege Ekspres, Tasvir, Meydan, Posta, Radikal gibi çok sayıda gazete köşe yazarlığı ve yöneticilik yapmıştı. Meydan Larousse ansiklopedisi ve AD Kitapçılık'ın genel yayın yönetmenliğini yapan, Kaynak Kitaplar Yayınevi'ni kuran Devrim, Okan Bayülgen ile yaptığı televizyon programlarından sonra gençler arasında da fenomen haline gelmişti.

Devrim'in cenazesi bugün öğle namazını müteakip Levent Camii'nden kaldırılacak.

hakki.jpg

 

*

 

Ey RTÜK neredesin

(...) Unvanı profesör olan fakat adam olmayan birinin TRT'de söylediği utanmazca lâf, milleti iyice gerdi!

Ne diyor bu yaratık?

"Namaz kılmayan hayvandır!" diyor.

Kaba, çirkin, saygısız, aşağılık bir lâf bu...

(...) Ey RTÜK neredesin? Bu tür sapık düşünce sahiplerini ekrana çıkaran TRT'ye bakalım ceza verebilecek misin?

Rahmi Turan Sözcü

 

 

*

 

CHP o evlere birer masa hediye etsin

Cumhurbaşkanı'nın eşi Emine Hanım'ın ve Başbakan Binali Yıldırım'ın "yer sofralı iftar şovları" kamuoyunda tartışmalara neden oldu.

(...) Halka inmekten anladıkları yer sofrasında yemek bunların.

Tabii kasıtlı yapıyorlar. Yaşam biçimine müdahale ederek halkı ilkelliğe itip, bağımlı hale getirmek ve oy toplamak asıl amaç.

(...) Okurlardan gelen tepkilere baktım da, CHP'ye ilginç önerisi olanlar var.

Diyorlar ki; CHP, AKP'yi taklit ederek iftar sofraları düzenleyeceğine, bu tür ev ziyaretleri yapsa, örneğin Emine Hanım ve Binali Bey'in gittikleri evleri ziyaret ederek birer masa hediye etseler ne güzel olur...

Bilmem. Fena da olmaz hani.

Can Ataklı Korkusuz