Rijkaard şansını yitirdi

Sivas yenilgisi ve Karpaty beraberliğinden sonra, sahasında oynayacağı Bursa maçı Galatasaray’lı futbolcular, başkan Adnan Polat ve teknik direktör Rijkard için için oldukça zordu..Zira yeşil beyazlılar, sarı kırmızılıların aksine lige galibiyetle başlamış, kadrosunu da  iyi takviyeler yapmıştı..
Ancak bu maça diğer bir açıdan bakıldığında G.Saray için de bir şans olduğu düşünülebilirdi. Alınacak bir galibiyet, Aslanlar için bir çıkış, yeniden doğuş ve UEFA Avrupa Ligi rövanş maçı için güzel bir moral olacaktı. Bunun için de Rijkaard başta olmak üzere bütün takımın oldukça dikkatli, sabırlı ve iyi mücadele etmesi yeterliydi.
Hollandalı hoca sonunda Aykut’u kenara çekerken, karpaty maçını 2-0 geriden 2-2’ye getiren onbiri sahaya sürmüştü..
Aslan maçın başında oyunu rakip sahaya kilitledi. Ancak sarı kırmızılı ataklarda ne yazık ki son hareket bir türlü gelmedi. Ve tıpkı Karpaty maçında olduğu gibi Bursa’nın yaptığı ilk akında kalesinde golü gördü. İki maçtır Aykut’un yaptığı hatayı bu kez de Ufuk yapmıştı. Adnan Polat’ın yabancı kaleci almama ısrarı G.Saray’ı bir kez daha zor durumda bırakmıştı..
G.Saray üçüncü resmi maçında kalelerinde gördüğü kolay gollere na yazık ki bu gecede karşılık veremedi. Sarı kırmızılılar özellikle kullandığı uzun paslarda ve son vuruşlarda ne yazık ki başarılı olamadı. Son maçların kayıp adamı Arda oyuna ağırlığını bu maçta da koyamadı. Kevell ile Baros’un çabaları sarı kırmızılılara yetmedi.
Maçın genç hakeminin ilk yarının sonunda Volkan’a ikinci sarı karttan kımızıyı gösterememesi, G.Saray’ın belkide puan alma şansını da elinden almış oldu.
Dün gece alınan yenilgi ile Rijkaard’ın G.Saray’da kalma şansı iyice azaldı. Perşembe günü oynanacak Karpaty maçının Hollandalı hoca için belki de veda maça olacağı artık kesinleşti.

Yazarın Diğer Yazıları