Rijkaard'ın yanlışları!

G.Saray 9 yıldır gülemediği Kadıköy’de ne yazık ki dün gecede kaderini değiştiremedi.. Ancak oynandığı gün Türkiye’de hayatın durduğu, futbol dünyası’nın en önemli derbisinde sahada yaşanan gerginlikler, tribünlerden atılan pet şişeler bu derbiye hiç yakışmadı..Dün gece Kadıköy’de yaşanan çirkin görüntüler, bu mücadelenin dünya derbileri arasında olmasına gerçekten gölge düşürüyor..
Dün gece bu sezon iki maç dışında fırtına gibi esen G.Saray’ın hedefi, hocasının da dediği gibi 9 yıllık makus talihini değiştirmekti..
Bunun için son haftalarda sahaya sürdüğü takımda bir tek değişiklik yapan Rijkaard, orta alanı biraz daha kalabalık tutma adına Kewell’in yerine Elano ile maça başladı. Ancak maçın başında Baros’un sakatlığı ve daha sonra acemice ve hatalar zinciriyle yenen gol bütün planları alt üst etti. Kartlarını ev sahibine iltimaslı kullanan, yapılan sertliklere izin veren, atılan ilk golde ofsaytı kaçıran hakem ise maçın sonucunu belirleyen kişiydi..
G.Saray dün gece 9 yıldır bir türlü yenemediği rakibini yine geçemedi. Ancak Rijkaard’ın artık yapılan hataları ciddi olarak düşünmelidir. G.Saray’ın hocası Sabri’nin bir bek olmadığını, defansta Gökhan-Servet, ortada Ayhan-Sarp ikililerin yanlış tercih, Arda-H.Balta ve Elano üçlüsünün son haftalardaki yorgunluklarının sebebini ortaya çıkarmasının zamanı geldi. Dün gece G.Saray ezeli rakibine yine yenildi. Hollandalı hocanın yalnış kararları, ne yazık ki bu makus kaderi değiştirmeye yetmedi..

Yazarın Diğer Yazıları