Rus severler Putin’i hala Brejnev sanıyor. Oysa Putin emperyalist katil bir diktatör

Rus severler Putin’i hala Brejnev sanıyor. Oysa Putin emperyalist katil bir diktatör
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in talimatıyla Rus Ordusu’nun Ukrayna’ya girmesiyle başlayan Ukrayna- Rusya savaşında, Putin sivilleri öldürmeye devam ediyor.

Savaş 7.gününde tüm hızıyla devam ederken dünya adeta film izler gibi uzaktan savaşı izlemekle yetiniyor, sadece barış çağrıları ve ekonomik yaptırımlar açıklamakla meşgul.

Putin, ABD ve NATO’nun yayılmacı politikasının savaşa neden olduğunu öne sürerken Putin savaşın bitmesi için Rusya''nın Kırım üzerindeki egemenliğinin tanınması, Ukrayna devletinin militarizm ve Nazizim’den arındırılması ve tarafsız statüsünün sağlanması dahil Rusya''nın güvenlik alanındaki meşru çıkarlarının koşulsuz olarak dikkate alınmasını şart koştu.

Putin’i ve Rusya’yı hala Sosyalist sanan bazı gruplar Rusya’nın yanında konumlanırken işgale destek çıktı. NATO ve ABD düşmanlığı nedeniyle Rusya’ya yaklaşan Avrasyacı grup gözleri kör olmuşçasına Ukrayna’daki vahşeti görmezden geliyor.

Diğer taraftan Rusya yayılmacı politikaları nedeniyle eleştiren ve NATO ile ABD tarafında yer alan ABD’ciler ve NATO’cular ise Suriye’de, Irak’ta, Afganistan’da, Libya’daki vahşete senelerdir ses çıkarmazken Ukrayna’da Rusya’nın tavrını eleştirir oldu.

1992’de Srebrenitsa’da binlerce Bosnalının Sırplar tarafından soykırıma maruz bırakılmasına ses çıkarmayan Batı, ABD, NATO Ukrayna’daki siviller için ayağa kalkmış durumda.

Suriye’de, Irak’ta milyonlarca insan ABD tarafından katledilirken kapılarını savaştan kaçanlara kapatan Avrupa, Ukrayna’daki savaştan kaçan sivillere kapılarını sonuna kadar açtı.

ABD, Afganistan’da yıllarca demokrasi, özgürlük vaatleriyle insanları kandırıp arkasına bile bakmadan kaçtığında, Taliban’ın insafına kalan insanların uçaklardan düşüşünü ekranlarından izledi Avrupalı eli çenesinde.

Libya’da 50 bin insan öldürülürken susan dünya şu an bangır bangır insanlık diye bağırmakta. Bunların hepsi ABD’si, NATO’su, Rusya’sı hepsi kötülük imparatorluğunun bir parçası. Batı ise ölüme değil öldürülene göre konum alan kaypaklar ordusu.

İlgili Haberler