Sağlam, Alex'i unuttu!

Geçen hafta İstanbul Belediye önünde kötü bir oyundan sonra liderliği kaybeden Beşiktaş'ın bu önemli derbide galibiyetten başka ne düşüncesi olabilirdi, ne de planı..Ancak Beşiktaş'ın hocası Ertuğrul Sağlam'ın Alex'i bu kadar rahat ve boş oynamasına izin vermesine de hiç ama hiç hakkı yoktu..

Seyirci desteğiyle maça başlayan Beşiktaş ilk dakikalarda sanki deplasmanda oynar gibiydi. Maçın hemen başında Kartal, ürkek, korkak ve heyecanlıydı. Ve oyunun hakimiyetini rakibinin eline bıraktı. Fenerbahçe'nin en tehlikeli adamı Alex bomboş ve hayatının en rahat maçını oynuyordu. İlk kez derbide ilk onbirde oynayan Kazım da Alex gibi eline kolunu sallayarak rakibin üstüne geliyordu. Ve bu ikili'den Kazım'ın topu düzeltip bir sürede bekledikten sonra yaptığı ortada, Alex'in dört kişi arasından golü atması, Beşiktaş adına gerçekten inanılmaz bir hataydı..
İşte henüz şaşkınlık içinde bocalayan Beşiktaş 11. dakikada golü kalesinde görünce ancak uyandı.. Bu dakikadan sonra Beşiktaş, Fenerbahçe'den daha iyi oynamaya, daha çok rakip sahada görülmeye başladı. Ancak bu baskı ilk yarıda ne yazık ki gol getirmedi. 

İkinci yarıya defansta değişiklikler yaparak başlayan Beşiktaş, bu değişiklikle gol için rakip sahada daha çok görüldü. Beşiktaş özellikle Ali Tandoğan ve Holosko ile tehlikeli olmaya başladı. Tribünler Beşiktaş'tan her an gol bekliyordu. Ve beklenen gol Rüştü'nün başlattığı akında Ali Tandoğan'ın pasında Serdar ile nihayet gerçekleşti. Golden sonra bütün Beşiktaş taraftarı rahatlamış, Fenerbahçelilerde üzülmüştü. Ancak maçın başında on dakika oynayarak golü bulan Fenerbahçe, beraberlikten hemen sonra yine Alex ile golü bulunca şampiyonluk yolundaki en önemli maçını kazandı. Hatta maçın sonlarında yakaladığı pozisyonları değerlendirmiş olsaydı, maçı daha da farklı kazanabilirdi.

Beşiktaş, mutlak galibiyet için çıktığı maçı ne yazık ki kaybetti. Ancak F.Bahçe'nin galibiyetini belirleyen Alex'i, Beşiktaş'ın hocasının bu kadar rahat oynatması gerçekten anlaşılmazdı.

Yazarın Diğer Yazıları