Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan aile hekimleri için flaş açıklama: Gözümüz aydın demeye az kaldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan aile hekimleri için flaş açıklama: Gözümüz aydın demeye az kaldı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Değerli aile hekimleri ve ASM çalışanları, gözümüz aydın demeye az kaldı. Gece yarısı bile olsa diyebiliriz" açıklamasında bulundu. Koca'nın bu paylaşımı aile hekimleri için yeni bir düzenleme geleceği beklentisi oluşturdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aile hekimleri ve aile sağlığı merkezleri (ASM) çalışanları için yeni bir düzenleme yapılacağını belirtti.

Twitter hesabından paylaşım yapan Fahrettin Koca, sağlık çalışanlarına "Gözümüz aydın demeye az kaldı" şeklinde seslendi.

Koca, "Değerli aile hekimleri ve ASM çalışanları, gözümüz aydın demeye az kaldı. Gece yarısı bile olsa diyebiliriz" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca''nın bu paylaşımı sonrası Resmi Gazete''de aile hekimleri için bir düzenleme olabileceği konuşuluyor.

AİLE HEKİMLERİ NE İSTİYOR?

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu yaklaşık bir hafta önce yazılı açıklama yaparak iktidarı uyarmıştı.

Dernek tarafından yapılan açıklamanın ilgili kısmı şu şekildeydi:

“Sağlıkta şiddet yasası çıksın, şiddet için tedbir alınsın dedik. Milyar dolarlık şehir hastanesinin kapısına üç kuruşluk bir dedektör koyamadığınız için belinde silahıyla girip meslektaşımızı katletti bir cani, siz seyirci kaldınız. 1 yıldır meydanlardan, sosyal medyadan, gazeteden, televizyondan bağırıyoruz; bu yönetmeliğiniz hukuksuzdur, antidemokratiktir, iş güvencesi anayasal haktır, geri çekin bu “ceza yönetmeliğini” diyoruz… Bakanlık kendisini bakanlıktan da hukuktan da üstün gören bir hukukçuya teslim olmuş; görmüyor-duymuyor-konuşmuyor. Sonuç? Anayasa mahkemesi diyor ki sen kanundan üstün değilsin ey bakanlık, kendine gel, iptal ettim senin ucube yönetmeliğini!

Tam 9 aydır diyoruz ki Aile Sağlığı Merkezleri zor durumda, hekim arkadaşlarımızdan yoksulluk sınırının altında hakediş alanlar var, yıl içinde fahiş kira artışları olacak, Aile Sağlığı Merkezleri kapanacak, bu durum sürdürülemez, bir sağlık tesisinin kapanmasına göz yummayın. Hekim arkadaşları üç kuruşa muhtaç ettiniz, yurtdışına gidiyor çoğu, tedbir alın diyoruz. 9 ayın sonunda Aile hekimliğini ilgilendiren zerre kazanım yok, asistanları düşünen yok, birinci basamağı düşünen yok ve nihayetinde bir ucube yönetmelik daha çıkıyor.

Bu ülkede ilk defa Aile Sağlığı merkezinin mülk sahibi çıkın dükkânımdan diyor, önünde Sağlık Bakanlığı amblemi ve Türk Bayrağı olan bir kurumu kapı dışarı ediyor, kovuyor dükkânından. Koskoca Sağlık Bakanlığı, doktorunun sosyal medyada söylediklerinden tutun, kapısına astığı afişin büyüklüğüne, giydiği beyaz önlüğe kadar müdahale ederken, kendi sağlık tesisinin bir mülk sahibi tarafından kapatılmasını öylece izliyor…

Söylediğimiz her şeyin bir bir gerçekleşiyor olması bizim üstün yeteneğimizden değil sizin liyakat eksikliğiniz ve gözlerinizin kör oluşundan kaynaklanıyor!”

İlgili Haberler