Şansları azaldı!

Beşiktaş’a geldikten sonra üçüncü maçına çıkan Mustafa Denizli, bu iki maçta ilk onbirde düşünmediği 6 futbolcusuna yer verdi. Kalede Rüştü’nün yerine Hakan Arıkan forma giyerken, Nobre’nin yerine Holosko, Cisse’nin yerine Uğur, Delgado’nun yerine Serdar Özkan, Tello’nun yerine Ali Tandoğan, İbrahim Üzülmez’in yerine de Ekrem ilk 11’de forma giydi..
Bir tarafta lig lideri Beşiktaş, diğer tarafta ligin dibine demir atmış Antalyaspor’un ilk yarıdaki mücadelesi, orta alanda iyi kale önlerinde etkili değildi.
Antalyaspor kendilerini seyreden yeni hocaları Mehmet Özdilek’e kendilerini göstermek için canlarına dişine takarken, Beşiktaş’da şans bulan bazı futbolcular ilk onbirde şans alabilmek için çabaladılar.
Peki Denizli’nin şans verdiği 6 futbolcu yerlerine oynadıkları arkadaşları kadar başarılı oldular mı?
İlk yarıda Hakan Arıkan’a fazla iş düşmedi. Holosko Nobre’den daha istekli ve özellikle ikinci yarıda etkiliydi. Sağlam zamanında Cisse ile beraber iyi işler yapan Uğur eski günlerini arar gibiydi. Delgado’dan kaptanlığı alan Serdar Özkan, istekli arzulu ancak Delgado’yu kesecek kadar iyi değildi. Ali Tandoğan, Tello’nun yerini doldurmadı. Ekrem belki de yenilerin en iyilerinden biriydi. Rakip sahada Üzülmez’den daha çok görüldü.
İkinci yarının hemen başında Mustafa Denizli, Tello ile Cisse’yi alarak Ali Tandoğan ile Uğur’un şanslarının az olduğunu söyler gibiydi. Zaten Beşiktaş da ikinci yarıdaki bu iki değişiklik ile gerçek oyunlarını ortaya koymaya başladı. Siyah beyazlılar ilk yarıda bulamadıkları gol posizyonları bulmaya başladı. Gol yağmuru da bu değişiliklerlerden sonra  geldi. Cisse ile başlayan ilk golden sonra Holosko ve Tello’nun attıkları  görülmeye değerdi.
Sonuç olarak alınan üç puanın yanında bu maçta ilk onbirde forma şansı bulanlardan Ekrem ve Holosko bu şanslarını iyi kullanırken, Uğur, Ali Tandoğan ve Serkan’ın bundan sonraki zamanlarının kulübede geçeceğinin işaretleri vardı.

Yazarın Diğer Yazıları