Selamünaleyküm IŞİD abi

Değerli ağabeyciğim, nerelerdeydiniz, yıllardır, yüz binlerce insan sizi bekliyordu, yokluğunuzu kimse dolduramadı, eksikliğiniz sürekli hissedildi. Çok şükür siz de gelince Orta Doğu’da, dini bütün dindar siyasi Müslümanlar bir nefes aldı. İslam’la siyaset yapan dindar politikacılar, Orta Doğu’ya yakışan, aradıkları cümbüşü sizinle buldu. Dünya alem size hayran kaldı, Hıristiyanlar, Yahudiler, Budistler Müslümanlığa geçmek için kuyruğa girdiler. Arkanızdaki destekçiler sizinle istedikleri mesajı gerekli yerlere verdiler. Onları mahcup etmediniz. Ancak biz Müslüman Türklerin bir sorunu var, sizi bir türlü anlayamıyoruz, içimizdeki bazıları sizi anlamakla birlikte ülke ve halk olarak sizi anlamıyoruz. Neyi mi anlamıyoruz, çok şeyi anlamıyoruz ama birkaç tanesini hiç anlamıyoruz. Örnek mi, işte birkaç tanesi, ilk anlamadığımız şey, nasıl oldu da birden ortaya çıktınız ve Irak ordusunun elinden Musul ve Kerkük’ü birkaç saatte alacak duruma geldiniz. Türkiye gibi bir devlete kafa tutan Barzani nasıl oldu da sizden korktu. Ele geçirdiğiniz Kerkük petrolünü nasıl sattınız, zira Erdoğan almadım diyor, Irak düşman, Suriye düşman, İran düşman ve Barzani düşman, başka da kimse yok etrafta, bu petrol nasıl paraya dönüştü. ABD ve müttefikleri silah yüklü, Kaddafi’nin Libya’sını ve Saddam’ın Irak’ını tez elden yıkarken, ABD iki haftadır üzerinize bomba yağdırıyor ve siz hâlâ ilerliyorsunuz, sizinle mücadelenin yıllarca sürebileceğini söylüyorlar, bunu gerçekten anlamıyoruz. Sizin içinizde şüphesiz, çok sayıda ülkenin yüzlerce istihbarat elemanı vardır. Özellikle, Amerikan, İsrail, İngiliz, Fransız, Türk, İran ve Arap ülkelerinin ajanları... Bu ülkeler sizin bütün planlarınızı ve hareketlerinizi öncesinden bilmektedir. Nasıl oldu da sizi engellemediler, bölgede hiçbir ülkenin gücü size yetmiyor. Batılı emperyalist ülkeler Orta Doğu’ya gelmek için sıraya girdiler. Acaba diyorum, dilim varmıyor ama bunun sizin misyonunuzla bir ilgisi var mı? Yine dilim varmıyor ama niçin ilk işiniz, Musul’dan ve Kerkük’ten Türkmenleri, Kobani’den Kürtleri çıkartmak oldu, Arapların dokunulmazlığı mı var? Dilim varmıyor ama etnik temizlik mi yapıyorsunuz. Bütün dünyaya kafa tutacak kadar silahı ve parayı nereden ve nasıl tedarik ediyorsunuz, çünkü görünürde etrafınızda hiç dostunuz yok. Amerikan uçakları ve Kürtlerin size sürekli saldırmalarına rağmen ateş gücünüz azalmadı, uzaydan yerdeki karıncaları görmekle övünen Amerikalılar sizi nasıl görmüyor ve isabet sağlayamıyorlar vallahi şaşırıyoruz. 

Sayın IŞİD abim, bize güzel bir iyilik yaptınız, yıllardır bu ülkenin aydınlık insanları, Orta Doğu bize göre değildir, biz Türklerin kendi bir din anlayışı vardır, hayat tarzı vardır, coğrafyamız farklı, mantalitemiz farklı, hatta tiplerimiz bile farklıdır, Pakistanlıların, Endonezyalıların olduğu gibi, Arap İslam anlayışı Araplara göredir, bize uymaz diye milyonlarca defa söylendi. Türkiye’de, daha fazla dindar olduğunu savunan kesim Araplaştıkça cennete daha fazla yaklaştıklarını sandılar. Orta Doğu bir bataklık, buraya girmeyelim dedikçe iktidar bunu söyleyenleri halka şikayet etti. Ülkedeki AKP yanlısı dindar mütedeyyin kesim sizin yaptıklarınızı ekrandan görmeye başladı, bizlerin anlatmasına gerek kalmadı, İslam’dan ekmek yiyen politikacılar, halkı kandıramaz hale geldi, bu iyiliğinizi unutmayacağız. Biz eğer dindar geçinenlerin, masum, savunmasız ve özellikle çocukları öldürebileceğini söyleseydik bırak inandırmayı bir de kafir ilan edilirdik, ama şimdi her şey sayenizde göz önünde cereyan etmektedir.
Türkiye’de dindarların iktidarı, görmek isteyen insanlara, yolsuzluk, hırsızlık, adam kayırma, cehalet, kötü yönetim, yalan, iftira kavramlarının ne denli yaşanabileceğini gösterdi. Ama bazı dindarlar inanmadı. Eğer insanlardaki “dindarlar hırsızlık yapmaz” inancı olmasaydı kimi iktidarlar bir gün dahi iktidarda kalamazdı, zira bir kısım halk bir türlü inanamıyor, burada da kamera önünde paralar bulundu ama hırsızlık olduğuna inanmadılar. Fakat siz başardınız, Allah’tan sizin kamera önünde kelle kestiğinize inandılar, ama kamera önündeki paraya daha hâlâ inanmadılar, umarız ülkede çekim yapan kameralara da inanırlar. Sayın abim, bitirirken size acizane bir tavsiyemiz var, Orta Doğu İslam anlayışı 21. Yüzyılda biz Müslümanları utandırıyor. Nereden bulduğunuzu bilmiyoruz ama elinizdeki paraları ve enerjinizi lütfen, Müslümanları öldürmek için değil yaşatmak için kullanınız. 

Yazarın Diğer Yazıları