Sevgisizlik

Maçtan bir gün önce okuduğum yazısında sayın Reha Muhtar, İngiltere’deki bir televizyon kanalının Türkiye’deki büyük derbi hakkında bir program yaptığını ve ’Bu derbinin futbol derbisi olmadığını, zira sahada futbolun yerini kavganın, tribünlerde ise alkışın yerini taşkınlıkların aldığını “ yorumladığını yazmıştı. Hatta kendisinin de insanlar kızsada ayni fikirde olduğunu belirtmişti.. O yazıyı okuyunca ben de kendi kendime “Hadi be sende” demiştim.
Ancak dün gece Ali Sami Yen’de şahit olduğum olaylardan sonra hem İngiliz Televizyonu’na, hem de sayın Reha Muhtar’a hak verdim. Gerçekten biz sporun dostluk olduğunu ya bilmiyoruz, ya da unuttuk. Ve G.Saray-Fener derbisi bizim sandığımız gibi artık ’Dünya derbisi’değil. Bu olsa olsa ” Dünya Kavgası” olabilir.
Evet gerçekten çok yazık. Şimdi günlerce bu kavganın failleri aranacak. Lugana diyen olacak, Arda diyen olacak, hakem diyen olacak. Acaba bunun gerçek sebebinin ’Sevgisizlik’olduğunu düşünen var mı? Evet sevgisizlik. Ben öyle düşünüyorum. Ve iddia ediyorum. Bunun gerçek sebebi sevgisizlik.. Ne yazık ki biz sevgiyi unuttuk. Ülkemiz de artık Fenerli-Galatasaraylı’yı, Futbolcu-Hakemi, Kulüp başkanları-Federasyon başkanını, Devlet-Halkını, Polis-Gençliği, Türbansız-Türbanlıyı, Öğretmen-Öğrencisini, Çocuklar- Büyüklerini velhasıl kimse kimseyi sevmiyor..Ülkemiz öyle bir hale geldi ki artık, sevmeyi sevmiyoruz..Evet bütün gerçek bu..Derbide çıkan kavganın sebebi bu..Polis kutlamasında yapılan maçta polisin gençlerle kavgasının sebebi bu. Çünkü Artık F.Bahçe-G.Saray rekabeti ‘Dünya Derbisi’değil..İngiliz televizyonu yaptığı yorumda haklı. Reha Muhtar’ın bu yoruma verdiği onay doğru. Sporun dostluk olduğunu bilmediğimiz doğru..Ülke insanında sevgi duygusunun yerini, kin ve düşmanlığın aldığı doğru.. Ve en büyük doğru şu; Biz sevgiyi kaybettik...

Yazarın Diğer Yazıları