Sıcak gece...

Aslında yedeklerin tamamen kadro dışına çıktığı ve bir anlamda G.Saray için faydalı olan Avrupa Ligi’ndeki Sturm Graz maçından sonra, ilk yarının son sınavında sarı-kırmızılı caima, takımlarından güzel futbol ve farklı bir sonuç bekliyordu.. Ve bu soğuk aralık gecesinde tribünleri dolduran G.Saraylıların tek isteği de buydu..
Avusturya’da yedeklerle soğuk havayı ısıtamayan Rijkaard’ın da, bu gece dinlendirdiği aslarını kullanarak, güzel bir futbolla ilk yarıya veda etmesi beklenen en normal sonuçtu..
Üstelik alınacak galibiyet Aslan’ın günü, belki de ilk yarıyı lider olarak bitirmesine yetecekti. Bunun farkında olan Rijkaard, elindeki en iyi kadroyu sahaya sürmüştü. Bunu bilen sarı-kırmızılılar da son 7 maçta yendikleri Gençlerbirliği’ni kolay olmasa da Ankara’ya puansız gönderdi.
Galatasaray dün gece kazanma adına iyi işler yaptı. Her iki takım, soğuk İstanbul gecesini, futbol heyecanı ile sımsıcak yaptı. Çünkü dün gece sahada güzel futbol, iyi mücadele, sayılan ve sayılmayan goller, yanısıra kaçan gol pozisyonları vardı.
Galatasaray dün gece kazanmak adına iyi işler yaptı. Kewell, Keita, Arda, verdiği iki pozisyon dışında Caner ve Hakan Balta, Galatasaray’ın iyileriydi.
Hakem iptal ettiği iki gol pozisyonunda da haklıydı. Hollandalı’nın Aslanlar’ı, Graz’da ısıtamadıkları soğuk havayı, sayılmayan iki, sayılan tek golle sımsıcak yaptı ve liderliğe oturdu.

Yazarın Diğer Yazıları