Sınavı kaybettiler

Avrupa Ligi’nde fırtına gibi esen, grubunda liderliği garanti olan G.Saray’ın bu akşam oynayacağı maçın, formalite olmasının aksine bir çok önemi var..
Önce bu sezon Avrupa’da yenilgi yüzü görmeyen sarı kırmızılıların bu maçı kazanması, hem kendi adına, hem de Türkiye adına oldukça önemli..Zira Aslan’ın alacağı galibiyet Türkiye’nin puanını arttıracağı gibi, yenilgisizlik de kendisine büyük prestij kazandıracak.. Ayrıca bu gecenin G.Saray yedek kulübesinin müdavimleri için de ayrı bir yeri var. Zira kulübede sıkılan ve burada oturmak istemeyen Aslanların, Avusturya’nın bu soğuk gecesinde ellerine geçen bu şansı çok iyi kullanmaları gerek..Yani bu geceki maç gazozuna değil, aksine yedekler için tam bir sınav.. Peki Aslanlar bu sınavı geçti mi? Hayır! Hatta yedekler değil, oynayan aslar bile sınavı kaybetti. Özellikle yenen golde, Graz’ın kaçırdığı ikinci pozisyonda Servet ve bu alanı boş bırakan Caner’in notu zayıf.. Ya diğerleri?
Tek pozisyonda gole engel olamayan Aykut zayıf.. Sahasından hiç çıkmayan Alpaslan zayıf.. Emre tecrübesi ile orta.. Linderoth ve Ayhan zayıf. Barış orta.. İnanılmaz bir pozisyonu harcayan Aydın zayıf.. Biraz çabalayan Serdar ve Keita orta.. İkinci yarı oyuna girerek, hareketlilik getiren Mustafa, Çetin ve Hakan orta.. Ya sonuç. Ne yazık ki, geçmez..
Galatasaray dün gece aslarını götürmediği Avusturya’da İstanbul’da berabere kaldığı Graz’a yenilerek Avrupa’daki prestijini kaybetti. Türkiye puan alamadı. Ve yedekler formayı değil, yedekliği bile kaybetti..

Yazarın Diğer Yazıları