Sivas niyetine..

Antalya'da çok başarılı geçen ikinci yarı hazırlık kampından sonra oynanacak ilk maça Galatasaraylı taraftarların ilgi göstermemesinin, sebebi herhalde rakibin çok güçlü olmamasıydı..Ya da Galatasaray'ın bu maça yedek ağırlıklı bir kadro ile çıkacağı haberleriydi?
Galatasaray'ın hocası Skibbe, söylenenlerin aksine hiç de yedek ağırlıklı bir kadro ile değil, ligde oynayacağı Sivas maçında oynatacağı kadro ile sahaya çıktı.Servetin yokluğunda geride Emre Aşık-Meira ikilisini sahaya sürdü. Hatta ikinci yarıya daha da gerçekçi yaklaşarak Sivas maçında cezalı olan Meira'nın yerine Emre Güngör'ü alarak başladı. Orta alanda Mehmet Topal, Ayhan, Lincoln, Arda ve Aydın, ileride ise Ümit Karan'a şans vermişti. Bu kadroya Sivas'da Aydın'ın yerine Barış, Ümit Karan'ın yerine Milan Baros oynayabilirdi. Yani sonuç olarak kadro Sivas maçının kadrosu olma ihtimali oldukça yüksekti..

Galatasaray'a kupada tur için bir puanın yeterli olması maça rahat başlamasına sebeb oldu. Ancak karşısında çok koşan ve kalabalık bir defansla mücadele eden bir takım bulunca işi de önceleri  kolay olmadı.

İlk yarısı Galatasaray'ın galibiyetiyle biten maçın ikinci yarısında Galatasaray'dan Emre Güngör'ün, Malatya'dan da Güngör'ün gördükleri kırmızı kartlar oyunun bütün dengesini bozdu. Bu dakikadan sonra her iki ekipte kolay goller buldu. Maçın hakeminin sarı kartları bu kadar kolay çıkartması oyunun bu hale gelmesindeki en büyük etkendi. Ancak Emre Güngör'ün gördüğü kırmızı kart hem kendisi, hem de Skibbe için hiç de iyi olmadı.

Yazarın Diğer Yazıları